"Kurtuluş Ağıtları" programı

"Kurtuluş Ağıtları" programı

Vatan için canlarını feda eden kahramanlara yazılmış türkü ve ağıtların seslendirileceği programda, 15 Temmuz şehitleri de yad edilecek

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü, yüzyıllar boyunca Türk milletinin bağımsızlığı uğruna vatan sevgisi ile mücadele edip vatan için kanlarını döken kahramanlara yazılmış türkü ve ağıtların seslendirileceği "Kurtuluş Ağıtları" programıyla özel bir geceye ev sahipliği yapacak.

Belediyeden yapılan açıklamada, bağımsızlık uğruna yapılan savaşlarda şehit olanları ve gazileri unutmamak ve unutturmamak için organize edilen programın, 28 Ekim Cuma günü İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirileceği bildirildi.

Açıklamada, şu bilgiler verildi:

"Türk Halk Müziği sanatçısı Kubilay Dökmetaş’ın solist olarak katılacağı bu anlamlı gecede, Kurtuluş Savaşı’ndan 15 Temmuz destanına kadar verilen istiklâl mücadelesinin ruhunu yansıtan ağıtlar söylenecek. Programda ayrıca yüzyıllardır Türk tarihine altın harflerle yazılan pek çok zaferi kazanmış aziz milletin 15 Temmuz gecesi yine aynı millî ruh etrafında birleşerek demokrasi uğruna verdiği mücadele de bu programda yâd edilecek. Bu özel etkinlikte, 15 Temmuz gecesi yaşanan destansı direnişe katılan vatan kahramanlarının anılarının yaşatılması ve gelecek nesiller tarafından unutulmaması için bestelenen “15 Temmuz Marşı” da seslendirilecek.

İstanbullulara duygu dolu dakikalar yaşatacak bu özel etkinlik, halka açık ve ücretsiz olarak düzenlenecek."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :