Kurtulmuş yeni Başbakan Yardımcısı. Numan Kurtulmuş kimdir?

Kurtulmuş yeni Başbakan Yardımcısı. Numan Kurtulmuş kimdir?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş, Başbakan Yardımcısı oldu

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı 62. Hükümet'te Başbakan Yardımcılığı görevine getirildi.

Numan Kurtulmuş kimdir? 

Ünye'de 1959'da Ünye'de doğan Kurtulmuş, lisans ve yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde tamamladı.

ABD'de Cornell Üniversitesi'nde doktora tezi hazırlayan ve misafir öğretim üyesi olarak bulunan Kurtulmuş, iktisat doktoru unvanını 1992'de aldı. Kurtulmuş, 1994'te doçent, 2004'te ise profesör oldu.  

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde uzun yıllar Sosyal Siyaset, Çalışma Ekonomisi ve İnsan Kaynakları Yönetimi hocalığı yapan Kurtulmuş'un yayınlanmış çok sayıda bilimsel makalelerinin yanı sıra "Sanayi Ötesi Dönüşüm" ve "İnsan Kaynakları Yönetiminde Japonya Modeli" isimli basılmış eserleri bulunuyor. 

Kurtulmuş, 1998'de aktif siyasete girerek Fazilet Partisi İstanbul İl Başkanı ve Genel İdare Kurulu üyesi oldu. Daha sonra Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini birlikte yürüten Kurtulmuş, 26 Ekim 2008'de Saadet Partisi 3. Olağan Kongresinde Saadet Partisi Genel Başkanı seçildi.

Yeniden Genel Başkan seçildiği 2010'daki kongrenin ardından partinin kayyuma devri üzerine Saadet Partisi'nden ayrılan Kurtulmuş, Halkın Sesi Partisini (HAS) kurdu.

İstanbul'da 22 Eylül 2012'de yapılan Bütünleşme Toplantısı ile AK Parti'ye katılan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyordu.

Numan Kurtulmuş, evli ve üç çocuk babası.

Kaynak:Haber Kaynağı