Kurtulmuş: Keşke CHP sürece katkı sağlasa

Kurtulmuş: Keşke CHP sürece katkı sağlasa

Numan Kurtulmuş, "Keşke CHP, milletin büyük çoğunluğunun takdirle karşıladığı çözüm sürecine katkı sunsa" dedi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Keşke CHP, milletin büyük çoğunluğunun takdirle karşıladığı çözüm sürecine katkı sunsa. Ama millet ne tarafa gidiyorsa bu elitler alışmışlar, ters istikamete gidiyor" dedi.

Kurtulmuş, partisinin Seyhan Kültür Merkezi'nde düzenlediği Adana İl Danışma Meclisi toplantısında, Türkiye'nin son derece önemli tarihi bir süreçten geçtiğini söyledi.

"OSMANLI MİLLİYETÇİLİK YÜZÜNDEN DAĞILDI"

Osmanlı İmparatorluğu'nun 10 yıl içinde etnik milliyetçilik yüzünden dağıldığını belirten Kurtulmuş, bugün etnik milliyetçilik tartışmaları yapanların geçmişe dönüp bakmaları gerektiğini ifade etti.

"TERÖR DİYARBAKIR CEZAEVİ'NDEN SONRA KİTLESELLEŞTİ"

Kurtulmuş, Türkiye'de 30 yıldır terörün devam ettiğini bildirerek, "Terörün arkasında uluslararası destekler var. Nice devletlerin lojistik, istihbarat, ekonomik, siyasi destekleri var. Bu olmasaydı zaten 30 yıl devam etmezdi. Bunları gördüğümüz kadar teröre destek veren başka bir olguyu da görmek ve tartışmak durumundayız. O da yıllardır bölge halkına yapılan zulümler, baskılar. Diyarbakır Cezaevi, 12 Eylül'den sonra PKK'nın ana rahmi vazifesi gördü ve terör örgütünü kitlesel hale getirdi" dedi.

"KEŞKE CHP SÜRECE KATKI SAĞLASA"

CHP'yi eleştirerek, CHP'nin çizgisinin halka güvenmeyen, milletin değerleriyle, inançlarıyla dalga geçen bir çizgi olduğunu savunan Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Keşke CHP milletin büyük çoğunluğunun takdirle karşıladığı çözüm sürecine katkı sunsa. Ama millet ne tarafa gidiyorsa bu elitler alışmışlar, ters istikamete gidiyor. Onun için de 66 yıllık çok partili siyasi hayatımız boyunca millet bu zihniyeti iktidara getirmemiş. CHP böyle davranmaya, geleneksel çizgisini, içe kapanmacı, tepeden inmeci, halka yukarıdan bakan çizgisini, halka ters giden istikametini sürdürürse bütün partileri bir tarafa bırakın CHP'yi tek başına seçime sokun bu millet CHP'ye yüzde 30'dan fazla oy vermez."

"AK PARTİ'NİN 2 ASIRLIK GEÇMİŞİ VAR"

Kurtulmuş, AK Parti'nin 11 yıllık geçmişi olmadığını ifade ederek, "AK Parti'nin bu topraklarda iddia ettiği, temsil ettiği iddianın en az 2 asırlık bir geçmişi vardır" dedi.

"5 - 6 KERE DAĞDAKİ TERÖRİSTLERİN HEPSİ ÖLDÜRÜLMÜŞ"

Terör sorunu konusunda şimdiye kadar devletin "dağdakini indirirsek, öldürürsek bu iş biter" diye düşündüğünü anlatan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"27 bin PKK'lı öldürülmüş. Bir dönemde 5 bin PKK'lı dağda oluyor. Yani en az 5-6 kere dağdaki teröristlerin hepsi öldürülmüş ama dağa yeniden adamlar çıkmış. Dağdaki adamı indirmek zordur ama daha kolay olan şehirdeki adamı dağa çıkarmamaktır. Maalesef devleti yöneten eski Türkiye'nin alışkanlıkları dağa ne kadar çok adam çıkarabilirse sanki ona çalışmış.

"BASKILARLA TERÖRÜN EKMEĞİNE YAĞ SÜRÜLDÜ"

Baskılarla terörün ekmeğine yağ sürülmüş. Şimdi Türkiye'de 30 senedir ilk sefer 3 irade yan yana geliyor da onun için çözüm süreci şimdi başlamıştır. Bunlardan bir tanesi siyasi iradedir, siyasi akıldır. Türkiye'de ilk defa Başbakanımız 'bedeli ne olursa olsun gerekirse baldıran zehiri içeriz ama bu sorunu ortadan kaldırmak istiyoruz' diyor. Bu büyük bir siyasi kararlılıktır. İlk sefer terör örgütü diyor ki; 'bende silah bırakma iradesine sahibim'. Üçüncü irade halkın iradesidir. Milletin büyük çoğunluğu da bu sorunun çözülmesini istiyor."

"İNŞALLAH BU İŞ ÇÖZÜLECEK"

Çözüm süreci konusunda "Millet bölünüyor, dağılıyor" söylemleri olduğunu hatırlatan Kurtulmuş, "Yahu millet terör zamanında bölünmemiş de çözüm zamanında, barış zamanın da mı bölünecek? Hükümet yanlış yapıyorsa kardeşim Türkiye sadece hükümetin Türkiyesi mi? Türkiye sadece AK Parti'nin Türkiyesi mi? CHP'nin, MHP'nin, BDP'nin oy veren vermeyen hepsinin Türkiyesi değil mi? Siz ana muhalefet partisi olarak, siz muhalefet partisi olarak iktidarın yaptığını beğenmiyorsanız Allah aşkına sizin çözüm sürecine ilişkin herhangi bir teklifiniz var mı? Adamın elinde silah var alabiliyor musun? İnşallah bu iş çözülecek" diye konuştu.

"CUMHURBAŞKANLARI GİZLİ ODALARDA SEÇİLİRDİ"

Bundan sonra AK Parti'nin kendisinden başka rakibi olmadığını belirten Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ne zaman bizler şaşırırsak, fil dişi kulelere çekilirsek, yani kibirli davranmaya başlarsak bu millet de bunu görür. Halkın arasından asla uzaklaşmayacağız. Türkiye'nin en önemli seçimi 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimidir. Eski Türkiye'nin alışkanlığında cumhurbaşkanları gizli odalarda seçilirdi. Bir takım yasaklarla ve pazarlıklarla seçilirdi.

AK Parti'nin geçtiğimiz 11 yılda yapmış olduğu en büyük hizmet cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini sağlamak olmuştur. Şimdi bu millet kendi helal oylarıyla inşallah birinci turda yeni cumhurbaşkanını seçecek ve yeni Türkiye'nin en kuvvetli adımını 2014'te atacak."