Kurtlar Vadisi, Hamlet'i kadroya  kattı...

Kurtlar Vadisi, Hamlet'i kadroya kattı...

Kurtlar Vadisi Pusu'ya yeni bir oyuncu daha katıldı. 1964 senesinde ilk kez sinema dalında çalışmaya başlayan Ayla Algan, Pusu'nun yeni bölümlerinde rol alacak.

Pana Film'in yapımcılığını üstlendiği, Doğan Ümit Karaca'nın yönetmen koltuğunda oturduğu, başrollerini Necati Şaşmaz, Cahit Kayaoğlu, Defne Samyeli, Ertan Saban ve Erhan Ufak gibi isimlerin paylaştığı diziye, son olarak O Hayat Benim dizisinde yer alan Ayla Algan dahil oldu. Kurtlar Vadisi Pusu, yeni bölümleriyle kendi gününde kendi saatinde Kanal D'de!

AYLA ALGAN KİMDİR?

Müzik ve tiyatro sanatlarını iç içe yaşayan bir sanatçı olan Ayla Algan, Yunus Emre'nin şiirlerini Almanca, Fransızca, İngilizce olarak şiirli-şarkılı okuyarak Yunus Emre'yi dünyada tanıtmıştır. Onu halka mal eden ise mizahi bir dili olan "Koca Öküz" adlı şarkısı olmuştur. Tiyatroda Hamlet rolünü oynayan dünyadaki sayılı kadın oyuncu arasında yer alır. Tiyatro alanında eğitmenlik yapmaya, ayrıca sinema filmleri ve dizilerde rol almaya devam etmektedir.

ayla-algan-2.jpg

1964'te yönetmenliğini Ertem Göreç'in yaptığı, senaryosu Vedat Türkali'ye ait olan Karanlıkta Uyananlar filmi ile ilk kez sinema dalında çalışmalara başladı. 1966'da Atıf Yılmaz'ın yönettiği Ah Güzel İstanbul filminde ile ilk kez başrol oynadı. 1972'de devlet sanatçısı ünvanı ile onurlandırılmıştır.