Kurt ve tilki yavruları emin ellerde

Kurt ve tilki yavruları emin ellerde

Kars'ta, vatandaşlar tarafından bulunan 4 kurt yavrusu ile 7 tilki yavrusu KAÜ Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bakıma alındı- Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Doç. Dr. Uzlu:- "Anneden ayrılmanın getirdiği stres, beslenme alışkanlıklarının

KARS (AA) - Kars'ta vatandaşlar tarafından bulunan 4 kurt yavrusu ile 7 tilki yavrusu Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde bakılıyor.

Kars merkezde 4 kurt yavrusu, Digor ilçesinde de 7 tilki yavrusu bulan vatandaşlar, durumu Orman ve Su İşleri Kars Şube Müdürlüğü ekiplerine bildirdi.

Ekipler, kurt ve tilki yavrularını Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne götürdü.

KAÜ Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Doç. Dr. Erdoğan Uzlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yavruların sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtti.

Uzlu, "Şu noktada anneden ayrılmanın getirdiği stres, beslenme alışkanlıklarının değişmesi, bu hayvanların hayatını riske ediyor. Şu an için iyiler ama bu yavru döneminde bir saat sonrasını garanti edecek bir söylem değil. Şu an iyiler." dedi.

Vatandaşlardan, dağlık alanlarda veya arazilerde buldukları yavrulara müdahale etmemeleri isteyen Uzlu, şöyle konuştu:

"7-8 tilki yavrusunun bir arada getirilmiş olması inanılmaz üzüntü verici. 7-8 yavrulayan bir tilkiyi sahada bulmak çok zor. Bunların birkaç yuvanın yavrusu olduğu aşikar. Kurtlar da Kars merkezden geldi. Başka yavrular da var. Onlara ulaşmaya çalışıyoruz. İnsanlar doğada böyle yavruları bulurlarsa da kendileri besleyeceklerini düşünmesinler. Bunların bakımı çok zor. Burada gönüllü veteriner öğrencilerim günde 6-8 kere kendi çocuklarına gösterecekleri ilgiyi göstererek gece gündüz bakımlarını yapıyorlar. Bu tür yavrular bulunduğu zaman mümkünse onların hayatını sonlandırmak anlamına gelen 'Ben bakarım' psikolojisinden uzak durulsun. Yavru bulunursa merkezimize getirilsin."

Vatandaşların sıklıkla, buldukları yaban hayvanlarını merkeze getirdiklerini anlatan Uzlu, "Bu konuda duyarlı vatandaşlardan ricam buldukları her yavruyu yuvalarından, inlerinden almamaları. Buldukları yavruları yuvalarında bıraksınlar. Bu yavrular sahipsiz değil anne babaları muhtemelen yiyecek aramaya çıkmışlar." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :