Kürt kanaat önderlerinin adı okullara verilecek

Kürt kanaat önderlerinin adı okullara verilecek

Batman'da bazı okullara tarihteki Kürt kanaat önderlerinin isminin verilmesi için çalışma başlatıldı

BATMAN (AA) - YILMAZ EKİNCİ - Çözüm süreciyle Kürtçe'nin yaygın bir şekilde kullanılmaya başlandığı Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bazı okullara tanınmış Kürt şahsiyetlerinin adının verileceği bildirildi.

Batman Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik AA muhabirine, çözüm sürecine katkı için halka mal olmuş kişi, coğrafi alanlar ile mimari yapıların isimlerinin okullarda yaşatılmasını sağlamak amacıyla 6 ay önce girişimde bulunduklarını anlattı.

Çelik, kentte daha önce Anadolu Meslek Lisesi'ni İbni-Sina Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Batman Ticaret Lisesi'ni Mezopotamya Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Kuyubaşı Anadolu Lisesi'ni Selehattin Eyübi Anadolu Lisesi ve Gercüş Anadolu Lisesi'nin ismini de Dicle Anadolu Lisesi olarak değiştirdiklerini anımsattı.

Çelik, şöyle dedi:

"Ahmede Xani, Fakıye Tayra, Said Nursi ve Seyd Bilal gibi topluma mal olmuş kişilerin isimlerini de okullara vermek için çalışma başlattık. 2014-2015 eğitim öğretim yılı sonuna kadar bir mesafe alabileceğimizi düşünüyorum. Bu konuda acele etmiyoruz. Önemli olan bunun doğal sürecinde yürümesidir. Süreç işliyor, olgunlaştığında tabelalar asılacak."

Yapılan çalışmayı olumlu bulduklarını dile getiren vatandaşlar, isim değişikliğinin çözüm sürecine katkı sunacağını kaydetti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı