Kursiyerlere Sertifikalar verildi

Kursiyerlere Sertifikalar verildi

Konya’da ilki yapılan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle düzenlenen “Mesleki ve Teknik Eğitimi Geliştirme” protokolü gerçekleştirildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan “Mesleki ve Teknik Eğitimi Geliştirme” protokolü Dedeman Otel’de gerçekleştirildi. Konya’da ilk kez gerçekleştirilen Programa; ATİD (Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği) Başkanı Birol Akman, Konya İl Kültür Müdürü Abdülsettar Yarar, Kültür ve Turizm Bakanlığı Mesleki Eğitim Daire Başkanı Kerem Dursun Tezcan, Vali Yardımcısı Fazıl Akgün, otel işletmecileri ve çalışanları katıldı.

kursiyerler--(1).jpg

AKMAN: ÇALIŞANLARIN KENDİLERİNİ GELİŞTİRMESİNİ ÖNEMSİYORUZ

Programın açılış konuşmasını yapan ATİD (Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği) Başkanı Birol Akman Anadolu’yu dünya turizminde marka yapmayı hedeflediklerini söyleyerek çeşitli projelere imza attıklarını aktardı. Başkan Akman, “Üye otellerimizin, çalışanlarının kendilerini geliştirmesini oldukça önemsiyoruz. Anadolu otellerinin kalite standartlarının artırılması için sadece güzel dünyalar yetmez. Turizm çalışanlarının da çağa ayak uydurarak kendilerini geliştirmesi sektöre büyük katkı sağlayacak. Bunun için de eğitimleri Anadolu’nun birçok yerinde de yapacağız. Bu bağlamda gerçekleştirilen eğitimleri Kültür ve Turizm Bakanlığımız ve bizler çok önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.

YARAR: BAKANIMIZ SEKTÖRDEN GELEN BİR İSİM

 İl Kültür Müdürü Abdülsettar Yarar ise programın kültürel gelişim ve dünya standartlarına erişim noktasında oldukça faydalı olduğunu söyleyerek; “Turizmi ilgilendiren alanlarda da bakanlığımızın çok ciddi çalışmalarının bulunduğunu her daim paylaşırız. Çok mutluyuz çünkü artık Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sektörden gelen bir bakanı var. Bugüne kadar geride bıraktığımız veya gözümüzden kaçan hususların bakanlığımız sayesinde daha iyi bir şekle getirileceğine inancımız sonsuzdur. Programda katkısı bulunan herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

kursiyerler--(2).jpg

TEZCAN: YAPTIĞIMIZ FAALİYETLER EĞİTİMLE SINIRLI DEĞİL

Kültür ve Turizm Bakanlığı Mesleki Eğitim Daire Başkanı Kerem Tezcan da birçok yararlı eğitim faaliyetlerine öncülük ettiklerini bildirerek Anadolu’nun en ücra köşesinden uluslararası düzeydeki oteller zincirine ulaşarak eğitim faaliyetlerine devam ettiklerini bildirdi. Başkan Tezcan; “Eğiticilerimizin büyük özverisi ile başarılı faaliyetlerimizi yürütmekteyiz. Yaptığımız faaliyetler eğitimle sınırlı değil. Sadece turizmde değil bütün sektörlerde nicelik kazanarak güzel yerlere geldik. Turist sayımız artış gösterdi ev bu noktada turizmcilere düşen büyük görevler var. Bir zorunluluk beklemeden çalışanlımızı belgelendirerek önemli gelişmelere öncülük ediyoruz” dedi. konuşmaların ardından “Mesleki ve Teknik Eğitimi Geliştirme” kursuna katılan kursiyerlere sertifikaları verildi.  Ferit Hepokur-Memleket