"Küresel Tasarım Kentleri" genel kurulu

"Küresel Tasarım Kentleri" genel kurulu

Genel kurula katılmak için Türkiye'de bulunan teşkilat üyesi şehirlerin belediye başkanları ve temsilcileri, resepsiyonda bir araya geldi

Küresel Tasarım Kentleri Teşkilatı Genel Kurulu'na katılmak üzere Ankara'ya gelen üye şehirlerin belediye başkanları ve temsilcileri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyonda buluştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, teşkilatın Ankara Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde yarın yapılacak üçüncü genel kurulu öncesinde, Sheraton Otelde resepsiyon verildi.

Resepsiyonda davetlileri, teşkilat başkanı da olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek karşıladı.

Açıklamaya göre Başkan Gökçek yaptığı konuşmada, Küresel Tasarım Kentleri Teşkilatı'nın kurulduğu 2010 yılından beri, geniş bir aile olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini belirtti.

"Bu güzide topluluğun Ankara'da bir araya gelmesinden şehrim adına mutluluk duyuyorum" diyen Gökçek, genel kurul çalışmaları kapsamında düzenlenecek forumla teşkilatın yaptığı ve yapacağı çalışmaları değerlendireceklerini bildirdi.

Şehirleri güzelleştirmek ve daha yaşanabilir hale getirmek için tecrübelerini birbirlerine aktaracaklarını anlatan Gökçek, şunları kaydetti:

"Tüm katılımcıların takdir edeceği üzere vatandaşlarımızı yakından ilgilendiren gerek siyasal konular, gerekse ekonomik, sosyal ve çevresel sorunlarla baş edebilmek için daha çok dayanışmaya, diyaloğa, bilgi paylaşımına ihtiyacımız var. Bu gibi önemli organizasyonlarda bir araya gelmenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. İnanıyorum ki yapacağımız görüşmeler ve fikir alışverişleriyle vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak bir çok projeyi, yakın işbirliklerimiz sayesinde hayata geçirme imkanımız olacak."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı