Kürek: Türkiye Şampiyonası ve Akademi Ligi Türkiye Kupası

Kürek: Türkiye Şampiyonası ve Akademi Ligi Türkiye Kupası

- Sakarya'da gerçekleştirilen ve 128 sporcunun katıldığı organizasyonun 2. etap yarışları sona erdi


SAKARYA (AA) - Büyükler Türkiye Kürek Şampiyonası ve Akademi Ligi Türkiye Kupası'nın 2. etap yarışları, 128 sporcunun katılımıyla Sakarya'nın Sapanca ilçesinde yapıldı.

Türkiye Kürek Federasyonu tarafından Sapanca Gölü'ndeki Kırkpınar parkurunda 500, bin ve 2 bin metrede düzenlenen yarışlara, Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Koç Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, İznik ve Altınboynuz ile Sinop Karadeniz Yelken takımları katıldı.

Ümit kadınlar tek çiftede Galatasaray "A" takımı birinci, Sakarya Gençlik Merkezi "A" ikinci, Galatasaray "B" takımı üçüncü oldu.

Akademi ligi erkeklerde iki tekte, Kadir Has Üniversitesi ilk sırada yer aldı. Koç Üniversitesi ikinciliği, Boğaziçi Üniversitesi ise üçüncülüğü elde etti.

Akademi ligi erkekler tek çiftede ferdi yarışan Hilmi Fatih Örer birinci olurken, yarışı Kadir Has Üniversitesi ikinci, Koç Üniversitesi "A" takımı üçüncü sırada bitirdi.

Hafif kilo kadınlar iki çifte kategorisinde, sadece Galatasaray'dan Mervenur Uslu ve Berre Baltaoğlu ikilisi yer aldı.

Akademi ligi kadınlar iki çiftede Koç Üniversitesi "A" takımı birinci, aynı üniversitenin "B" takımı ikinci, Kadir Has Üniversitesi takımı üçüncü oldu.

Hafif kilo ümit erkekler iki çifte kategorisinde Galatasaray'ın "A" takımı birinci, "B" takımı ise ikinci sırada yer aldı.

Deniz küreği erkekler 4 çifte dümenli kategorisinde birinci Beşiktaş takımı, ikinci Altınboynuz "B" takımı, üçüncü ise ferdi karma "B" takımı oldu.

Deniz küreği kadınlar iki çiftede Altınboynuz takımı birinci, İznik takımı ikinci, Sinop Karadeniz Yelken takımı da üçüncü sırada yer aldı.

Hafif kilo kadınlar dört çifte kategorisinde de sadece Galatasaray takımı organizasyona katıldı.

Akademi ligi erkekler dört tek kategorisinde Kadir Has Üniversitesi birinci, Koç Üniversitesi ikinci oldu.

Deniz küreği erkekler dört çifte dümenlide ise Beşiktaş birinci, Altınboynuz "A" ikinci, İznik üçüncülüğü elde etti.

Şampiyonada dereceye giren sporculara ödüllerini, Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven verdi.

İşseven, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2. etap yarışlarının 128 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

Bu rakamın daha yüksek olduğunu ancak 1. etapta başarılı olan takımların finale hazırlandığını vurgulayan İşseven, "29-30 Ekim'de de büyüklerde, hafif kiloda, 23 yaş altında ve deniz küreği teknesinde Türkiye şampiyonu belli olacak." diye konuştu.

Organizasyonun final müsabakaları 29-30 Ekim'de Sapanca'da yapılacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :