‘Kurdela’ Kareografisi

‘Kurdela’ Kareografisi

Meme Kanserinde Farkındalık İçin ‘Kurdela’ Kareografisi...

‘1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı’ nedeni ile Meram İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri şehrin çeşitli bölgelerinde sağlıklı yaşam aracı ile stant açarak vatandaşları meme kanseri konusunda bilinçlendirdiler. Stantı ziyaret eden vatandaşlara meme kanserine karşı yürütülen kampanyanın sembolü pembe kurdela takan sağlık çalışanları aynı zamanda bedenleriyle de ‘kurdela’ şeklinde kareografi oluşturarak büyük ilgi topladılar.

KOÇ KETEM’E DAVET ETTİ

Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde açılan standı ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet eden İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç da özellikle 40-69 yaş aralığında bulunan tüm bayanların meme kanserine karşı taramadan geçmeleri gerektiğine vurgu yaparak hanımları KETEM’e davet etti. Tüm kanser türlerinde olduğu gibi meme kanserinde de erken teşhisin son derece önemli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Koç, “Meme kanserine karşı en iyi koruyucu yöntem erken teşhistir. Bu kapsamda tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye’de de 1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı, eğitim, taramalar ve farklı etkinliklerle değerlendirmektedir” dedi. Risk faktörlerini en aza indirecek hayat tarzı değişikliklerinin yanı sıra hastalığın erken teşhisine yönelik yapılan meme kanseri taramalarının bu kanserden ölümleri ve hastalığın sıklığını azaltmada en etkili yöntem olduğunu da belirten Prof. Dr. Koç, “Gönüllülük esasına dayanan kanser taramaları ancak katılım oranının yüksek olması durumunda başarıya ulaşabilir” diyerek taramalar konusunda daha duyarlı olunmasını istedi

ÖZDEMİR: ERKEN TANIYI ÖNEMSİYORUZ

Meram İlçe Sağlık Müdürü Dr. Muammer Özdemir de konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kanser konusunda vatandaşları bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturma adına Sağlık Bakanlığı’nın çok önemli projelere imza attığını söyledi. İlçe sağlık müdürlükleri olarak özellikle erken tanı koyabilmek için taramalar konusunda ciddi çalışmalar yürüttüklerine dikkati çeken Özdemir, “Ekim ayı kanser farkındalık ayıdır. Biz bu duyarlılığı büyük kitlelere ulaştırmak istiyoruz. Erken tanıyı bizler çok önemsiyoruz, erken tanı ve tedaviyle yaşam kalitesini arttırmak için, hep birlikle ele ele çalışmalıyız” diye konuştu.