Kurban pazarlarında yoğunluk

Kurban pazarlarında yoğunluk

Kurban Bayramı öncesinde besiciliğin yaygın yapıldığı Erzurum'daki hayvan pazarlarında hareketlilik yaşandı

ERZURUM (AA) - Besiciliğin yaygın yapıldığı Erzurum'da, Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarlarında hareketlilik yaşanıyor.

Erzurum Canlı Hayvan Pazar'ına gelen vatandaşlar, bütçelerine uygun kurbanlık alabilmek için satıcılarla kıyasıya pazarlığa tutuştu.

Kurban satıcılarından Ömer Faruk Dönmez, AA muhabirine, yaklaşan bayram nedeniyle kurbanlıkların fiyatlarında düşüş yaşandığını söyledi.

Dönmez, "Küçükbaş ve büyükbaş kurbanlıklarda fiyatlarda değişiklikler var. Dün daha pahalıydı ancak bayramın yaklaşması ile birlikte kurban fiyatlarında bir düşüş söz konusu. Yarın daha da düşmesini bekliyoruz. Meydanda kurbanlıkların sayısı çok fazla, daha da gelmeye devam ediyor. İnsanlar genellikle küçükbaş yani orta halli hayvanları tercih ediyor. Ancak onlar daha çok tercih edilmesine rağmen meydanda daha çok büyükbaş hayvan satılıyor." diye konuştu.

Kurban satıcılarında Ümran Tonar da pazara getirdiği 20 kurbanlıktan, 10'unu sattığını anlattı.

Alıcıların küçükbaş hayvan fiyatlarını pahalı bulduğunu dile getiren Tonar, "Büyükbaş kurbanlıkların fiyatı 5 bin ile 10 bin arasında değişiyor. Küçükbaşlar da 500 liradan alıcı buluyor." ifadesini kullandı.

Öte yandan, vatandaşların sıkı pazarlık sonucu aldığı kurbanlıkları araçlarına yükleyerek götürmesi ilginç görüntüler oluşturdu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :