Kurban pazarının gözdeleri, alıcılarını bekliyor

Kurban pazarının gözdeleri, alıcılarını bekliyor

Erzurum'da, 15 bin liradan satışa çıkarılan "Kral" ve "Aslankral" ismi verilen simental cinsi kurbanlıklara, vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor

ERZURUM (AA) - Erzurum'da Kurban Bayramı dolayısıyla 15'er bin liradan satılığa çıkarılan "Kral" ve "Aslankral" ismi verilen büyükbaş hayvanlar, alıcılarını bekliyor.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala pazarlarda yoğunluk yaşanıyor. Alıcılar, besicilerle sıkı pazarlık yaptıktan sonra kurbanlık için küçükbaş veya büyükbaş hayvan satın alıyor.

Erzurum'daki hayvan pazarında satışa sunulan ve pazarın "başpehlivanı" olarak da adlandırılan "Kral" ve "Aslankral" ismindeki kurbanlıklara vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Besici Mustafa Uyanık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yunus Emre Mahallesi'nde besicilik yaptığını belirterek, hayvan beslemek için maliyetlerin yüksek olduğunu söyledi.

Yem ve saman fiyatlarının yüksekliğinden yakınan Uyanık, "Erzurum'daki hayvan pazarında en büyük kurbanlıklar bizim. Simental cinsi iki yaşındaki hayvanlardan birine 'Kral', diğerine 'Aslankral' ismini verdik. Halkın ilgisi fazla ama alan yok. Bu iki kurbanlığın tanesini 15 bin liradan satıyoruz" diye konuştu.

Erzurum'da alıcı bulmakta güçlük çektiklerini belirten Uyanık, şunları kaydetti:

"Bu hayvanların aynısını İstanbul'a gönderdik. Orada 24 bin liradan satışa sunuldu. Erzurum'da alım gücü daha az. Onun için alıcı bulamıyoruz. Biz bu kurbanlıkları Erzurum'un yaylalarında, meralarda besledik. Sonra ahıra alıp, saman ve yemle besledik. Kimisi otomobil fiyatı diyor ama biz otomobille takas etmiyoruz."

Söz konusu iki kurbanlığı, pazarın başpehlivanı olduğunu vurgulayan Uyanık, "Pazarda en büyük kurbanlıklar bunlar. Daha büyüğü yok. Vatandaşlar ilgi gösteriyor. Hatta fotoğrafları internette epey popüler oldu" ifadelerini kullandı.

Alıcılardan İbrahim Duman da bütçelerine uygun olmadığını belirterek, "Bütçemizi aşıyor sadece seyirci kalıyoruz. Bundan güzel kurbanlık olmaz. İmkan olsa hiç tereddüt etmem ama ekonomik gücümü aşıyor" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı