Kurban bereketi yeryüzüne yayıldı

Kurban bereketi yeryüzüne yayıldı

Dost Eli Derneği geride bıraktığımız Kurban Bayramında Konya merkez, çevre ilçeler ve bu ilçelere bağlı köyler başta olmak üzere 17 ülkede gerçekleştirdiği kurban kesimleri ile binlerce kişinin bayram sevincine ortak oldu.

 

Bağışçılardan gelen kurbanları vekâlet yoluyla ;Konya Merkez başta olmak üzere Bozkır’ın Söğüt köyünde, Derbent’in Yassıören köyünde ve Beyşehir’in Kuşlacık köyü, yurt dışın da ise; Kazakistan, Çad, Makedonya, Zimbabwe ve Moğolistan, Gürcistan, Bosna Hersek, Nijer, Kosova, Arnavutluk, Burkina Faso, Pakistan, Sancak, Bangladeş (Arakan Kampları) ve Filistin de kesen Dost Eli Derneği binlerce hisse kurbanı yoksul kardeşlerimizin sofralarına ulaştırdı.

2015 kurban organizasyonlarının ardından bir açıklama yapan Dost Eli Derneği Yön. Kur. Başkanı Mehmet Seçer; Kurban, yoklukların, afetlerin, savaşın, baskı ve zulümlerin yaşandığı topraklarda var olma mücadelesi veren kardeşlerimize ulaşarak fiziki mesafeleri aradan kaldırmaktır. Kurban, bayramlarını sevinç ve huzurla geçirmeye hasret kalan; gözyaşı, şiddet, savaş ve yoksulluğun gölgesinde bayram yapmaktan kurtulamayan kardeşlerimizin yanında olmaktır.

Bu bilinç ile yola çıkan Dost Eli Derneği yönetim kurulu üyeleri ve Dost Eli görevlileri,  günler öncesinden kurban kesilecek ülkelere giderek büyük bir titizlikle hazırlıklarını tamamlayıp kurban kesimlerini gerçekleştirmiştir.Kesimlerin yapıldığı bölgede yaşayan yoksul, kimsesiz, hasta, yetim, yaşlı ihtiyaç sahibi kişilere kurban etleri ulaştırılarak bayram sevinci birlikte yaşandı” dedi.

 

 Ayrıca kurban organizasyonlarının yanı sıra ülkelerde yapılan farklı çalışmalar hakkında da bilgilendirme yapan Mehmet Seçer; Kurban organizasyonu dolayısıyla onlarca ülkede kurban kesimleri yapan Dost Eli Derneği, kendilerini hasret ve umutla bekleyen kardeşlerine sadece kurban eti götürmekle kalmıyor, aynı zamanda hayat koşullarını iyileştirmeye yönelik projelerle de onların yanında yer alıyor bölgede bir sonraki yapılacak çalışmaların zeminini hazırlıyorlar. Bu kurbanda gidilen tüm ülkelerde ihtiyaç sahibi kişilere gıda dağıtımı gerçekleştirildi. Afrika ülkelerinde su kuyuları ve yetim evleri açıldı ve hali hazırda olanların takibi yapıldı. Yine Afrika ülkelerinde keçi dağıtımı gerçekleştirildi.

 Savaşın, yoksulluğun, açlığın, susuzluğun, zulumlerin yaşandığı topraklarda bölge halkı için en ihtiyaç duyulan çalışmalar belirlenerek bir sonraki adımlar ve yardım organizasyonunun belirlendiğini belirtti.

Türkiye’den giden yardımların dünya Müslümanları için ayrı bir önem taşıdığını belirten Başkan Mehmet Seçer; tüm gayretimiz bir nebzede olsa ihtiyaç sahibinin yüzünü güldürmek onların kaybolan umutlarını yeniden ortaya çıkarmak. Bir kez daha bizlerle birlikte olan, kurbanlarını ihtiyaç sahibi, mağdur, kimsesiz kardeşleriyle paylaşan, yıl içerisinde destek veren tüm bağışçılarımıza Dost Eli Derneği olarak teşekkür ediyoruz” dedi.