Kurban Bayramında Sağlıklı Beslenme

Kurban Bayramında Sağlıklı Beslenme

Özel Büyükşehir Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı / Diyetisyen Beyza Ulukan, yaptığı açıklamada Kurban Bayramında sağlıklı beslenme için bazı uyarılarda bulundu.

Diyetisyen Ulukan, yaptığı açıklamada, özellikle çocukların ve yaşlıların dikkatli olması gerektiğini söyledi. Ulukan, hastaların da bazı konulara dikkat etmesi gerektiğini söyleyerek şöyle konuştu, “Bayram boyunca kırmızı et tüketiminin miktarı ve sıklığı artmaktadır bu nedenle kalp-damar hastaları, diyabet hastaları, hipertansiyon hastaları ve böbrek hastaları risk altındadır. Yağlı etlerin doymuş yağ ve kolesterol içeriği daha yüksek olduğu için; kalp-damar hastalığı, diyabet (şeker) ve yüksek tansiyonu olan kişiler, Kurban Bayramı'nda yağsız veya az yağlı etleri tercih etmeli ve aşırıya kaçmamalıdır. Alınması gereken önlemlerin herkes için geçerli olduğu unutulmayıp kurban bayramında da; sağlıklı beslenmenin temel prensiplerine, yiyecek seçimine, porsiyon kontrolüne ve besin gruplarının dengeli dağılımına her zaman özen gösterilmelidir” dedi.