Kurban Bayramı'nda ilk ikram polisten

Kurban Bayramı'nda ilk ikram polisten

Erzincan'da, Kurban Bayramı tatili dolayısıyla yol kontrollerini sıklaştıran polis ekipleri, uzun yolda mola verilmesini özendirmek amacıyla durdurdukları sürücülere şeker ve çay ikram etti

ERZİNCAN (AA) - Erzincan'da, Kurban Bayramı tatili dolayısıyla yol kontrollerini sıklaştıran polis ekipleri, uzun yolda mola verilmesini özendirmek amacıyla durdurdukları sürücülere şeker ve çay ikramında bulundu.

İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, kentin çeşitli noktalarında Kurban Bayramı için yola çıkan vatandaşların güvenli seyahat etmesi sağlamak ve trafik kazalarını önlemek amacıyla tedbirler aldı.

Kazaların bir çoğunun sürücülerin dinlenmeden yolculuk ettikleri için yorulmalarından kaynaklandığını belirleyen polis, bu nedenle sürücülerin özellikle uzun yolculuklar sırasında mola vermeleri gerektiğine dikkati çekmek amacıyla uygulama yaptı.

Uygulamada, rutin yol kontrolü yapıyormuş gibi tedbir alan trafik ekipleri, Erzincan-Sivas karayolunun 5. kilometresinde, sürücüleri durdurdu.

Özellikle uzun yoldan gelen sürücüleri durduran polis ekipleri, onları yol kenarında oluşturulan bölüme davet etti. Polisler burada, sürücülere dinlenmelerini sağlamak amacıyla çay ve soğuk içecek ikramında bulunarak, uzun yolculuklarda mola verilmesi ve trafik kurallarına uyulması gerektiğini hatırlattı.

Durdurulduklarında polisin rutin bir uygulama yaptığını düşünen bazı sürücüler, bayram şekeri ve çay ikramı ile karşılaşınca şaşırdı.

Bazı sürücüler İstanbul ve İzmir'den geldiklerini ve ilk kez böyle bir uygulamayla karşılaştıklarını söyleyerek, polisin kendilerine gösterdiği ilgiden ve uygulamadan dolayı memnun olduklarını dile getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :