Kurban Bayramına doğru

Kurban Bayramına doğru

Sarayönü Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Karlı, yaşanan hayvan sirkülasyonunun, bazı salgın ve bulaşıcı hastalıklara neden olabileceğini, önleyici tedbirlerin alınması gerektiğini bildirdi

KONYA (AA) - Sarayönü Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Karlı, Kurban Bayramına sayılı günler kala kurban kesecek olanlara uyarılarda bulundu. 

Karlı, yaptığı açıklamada, kurbanlık hayvanların, şehir ve beldelerde çalışma izni almış mezbaha ve kurban hizmetleri komisyonlarının önceden belirlediği yerlerde kesileceğini bildirdi.

Kesilen hayvanlara ait hastalıklı organların kedi ya da köpeklere verilmemesi gerektiğini ifade eden Karlı, bu organların gömülerek imha edilmesinin daha uygun olacağını vurguladı. Karlı, yaşanan hayvan sirkülasyonunun bazı salgın ve bulaşıcı hastalıklara neden olabileceğini, bu nedenle önleyici tedbirlerin alınması gerektiğini dile getirdi.

Kurbanlık hayvan satan kişilerin, sattıkları hayvanlara ait pasaportun satıcıyla ilgili kısmına 'Kurbanlık olarak satıldı' ibaresini yazarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine teslim etmesi gerektiğini anımsatan Karlı, şunları kaydetti:

"Kurban Hizmetleri Komisyonu'nca belirlenen yerlerde kurbanlık olarak kesilen sığır cinsi hayvanlara ait kulak küpeleri, pasaportları ve numaraların listesi komisyonca görevlendirilmiş personel tarafından Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne teslim edilecektir. Köylerde kesilecek sığır cinsi hayvanların kulak küpeleri ve pasaportları, vatandaşlarımız tarafından mahalle ve köy muhtarlarına teslim edilmelidir. Koyun ve keçi türü hayvanların tanımlanması, tescili ile izlenmesi yönetmeliği resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiş, buna bağlı uygulama talimatı da yayımlanmış olup, kulak küpesi takılı olmayan ve nakil belgesi bulunmayan küçükbaş hayvanlar için menşe şehadetnamesiyle sağlık raporu verilmeyecektir. Çalıntı ya da belgesiz hayvan nakillerinin engellenmesi amacıyla Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü gerekli tedbirleri alacaktır."

Kaynak:Haber Kaynağı