Kurban Bayramı'na doğru

Kurban Bayramı'na doğru

KARAMAN (AA) - Karaman Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yücel Yaman, Üniversite Mahallesi'nde kurulan kurban pazarının yanı sıra...

KARAMAN (AA) - Karaman Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yücel Yaman, Üniversite Mahallesi'nde kurulan kurban pazarının yanı sıra geçmiş yıllarda olduğu gibi Çeltek Mahallesi'nde de kurban satışı yapıldığını söyledi.

Yaman, gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce alınan komisyon kararı gereği tek bir noktadan kurban satışı yapılacağının kamuoyuna açıklandığını hatırlattı.

Fakat vatandaşlardan ve hayvan üreticilerinden gelen yoğun talep üzerine Çeltek Mahallesi'nde de kurban satış yeri belirlendiğini ifade eden Yaman, şunları kaydetti.

" Karaman'da onlarca yıldır kurbanlıklar 2 noktadan satılır. Çeltek Mahallesi de bu noktalardan birisidir. Üreticilerimiz ve vatandaşlar mağdur olduklarını Üniversite Mahallesi'ne gidemeyeceklerini belirterek taleplerini bize iletti. Biz de yoğun çabalar sonucunda Çeltek Mahallesi'ne kurban pazarı kurulması iznini aldık. Şimdi mahallede geçen sene kurbanlık satılan yerin 200 metre ilerisinde kurbanlık satışı yapılmaktadır. Tercih eden vatandaşlarımız buraya da kurbanlık almaya gelebilirler. Yıllardır süregelen alışkanlıkları yıkmak çok zor. İnşallah ilerleyen yıllarda kentimiz modern bir hayvan pazarına kavuşur ve bu tür çekişmelerin içine girmemiş oluruz."

Kurbanlık satışlarını da değerlendiren Yaman, " Kurbanlık satışları normal. Fiyatlar hemen hemen geçen seneki fiyatlara yakın. Geçen yıldan bu yana üretim maliyetleri yüzde 40 zamlandı. Örneğin yem yüzde 60 daha pahalı. Fakat hayvan fiyatına gelen zam yüzde 10. Bu artış normal. İnşallah üreticide tüketicide menmun kalır." dedi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :