Kurban Bayramı'na doğru

Kurban Bayramı'na doğru

ANKARA(AA) - Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde bayram öncesi kurbanlıkların satış ve kesim yerleri ile ilgili hazırlıkların yapıldığı bildirildi....

ANKARA(AA) - Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde bayram öncesi kurbanlıkların satış ve kesim yerleri ile ilgili hazırlıkların yapıldığı bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, ilçe sınırları içinde vatandaşların rahatlıkla kurbanlıklarını alabilecekleri satış yerleri ve kesim alanlarının belirlendiği, ilçede cadde, sokak ve park gibi kamu alanlarında kurban kesimine izin verilmeyeceği belirtildi.

Açıklamada, belediyeye ait kesim alanlarında kurban kesecek vatandaşların, Yakacık Kurban Pazarı'nın yanı sıra, Andaç, Batı Sitesi, Çamlıca Mahallesi, Şentepe, Demet, Turgut Özal, Aşağı Yahyalar ve Serhat pazar yerlerinde rahatlıkla kurbanlarını kesebileceği aktarıldı.

Açıklamada, ayrıca zabıta ekiplerinin, kurallara uymayan vatandaşlara 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun ilgili maddesi uyarınca 124 lira cezai işlem uygulayacağı kaydedildi. Vatandaşların kurbanla ilgili talep ve şikayetlerini "0312 315 04 58" numaralı telefonlardan Zabıta Müdürlüğüne yapabilecekleri gibi mahallelerindeki zabıta karakollarına da müracaat edebilecekleri belirtildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :