Kurban Bayramı'na doğru

Kurban Bayramı'na doğru

KONYA (AA) - Mahmud Es'ad Coşan (MEC) Vakfı tarafından düzenlenecek "100 Bin Tebessüm Uluslararası Kurban Organizasyonu" için hazırlıklar başladı. Bu...

KONYA (AA) - Mahmud Es'ad Coşan (MEC) Vakfı tarafından düzenlenecek "100 Bin Tebessüm Uluslararası Kurban Organizasyonu" için hazırlıklar başladı.

Bu yıl 12'ncisi gerçekleştirilecek organizasyonda, dünyanın dört bir yanındaki hayırseverlerden alınacak vekaletlerle kesilecek kurbanlar, ihtiyaç sahiplerine elden teslim edilecek.

Vakıftan yapılan yazılı açıklamada, bu yılki organizasyonda Endonezya'da, günde 1 doların altında gelirle yaşama tutunmaya çalışan yüzbinlerce aileye kurban etlerinin ilk elden ulaştırılacağı bildirildi.

Açıklamada, "Bu yıl organizasyonumuzda küçükbaş kurban bedeli 240 Avustralya doları yani 690 liradır. Daha önce olduğu gibi, sadece internet üzerinden gerçekleştirilecek vekalet işlemleriyle ilgili detaylı bilgiye www.100bintebessum.org adresinden ulaşılabilir." denildi.

Kurban etlerinin Endonezya'da dağıtılmasına ilişkin ise açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Müslümanlarla ilgili gündem hep Orta Doğu olsa da Asya Pasifik'teki Müslüman nüfus Orta Doğu'nun 3 katıdır. Bu bölge, küresel güçlerin sürekli ilgi odağında bulunan, diğer Müslüman ülkeler tarafından genellikle unutulan önemli bir bölgedir. Gerek sömürge döneminde, gerekse bağımsızlık sonrasında yürütülen yoğun faaliyetlerle Endonezya halkı İslami kimliğinden, maddi ve manevi değerlerinden uzaklaştırılmaya çalışılmaktadır. Buna rağmen İslam'ı gereği gibi yaşamaya çalışanların sayısı da az değildir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :