Kur'an Kurslarının adını kullanarak dolandırmaya çalıştılar

Kur'an Kurslarının adını kullanarak dolandırmaya çalıştılar

Dolandırıcılar tüketicileri internet ve cep telefonu üzerinden mağdur ediyor.

Dolandırıcılar tüketicileri internet ve cep telefonu üzerinden mağdur ediyor. Cep telefonları yaygın olarak kullanılmaya başlandıktan sonra "kontör transferi" yöntemini keşfeden dolandırıcılar, bu sayede çok sayıda vatandaşı mağdur ederken son yöntem ise Kur'an kurslarına yardım adıyla ürün satmaya çalıştıkları belirlendi.

 

Vatandaşların paralarını almak için her yolu deneyen dolandırıcılar, son yıllarda teknolojiyi de kullanmak suretiyle yeni yöntemler uygulamaya başladı. Yine cep telefonu aracılığıyla kendilerini savcı, polis veya asker olarak tanıtan dolandırıcılar, banka hesaplarının terör örgütlerinin eline geçtiğini ve paralarını başka bir hesaba aktarmalarını istedikleri vatandaşları dolandırırken, evde bulunan para ve ziynet eşyalarını da belirttikleri yere getirmelerini isteyerek, çok sayıda kişinin parasını aldı. Konya'da meydana gelen dolandırıcılık olayında ise Kur'an kurslarının adını kullanarak ne olduğu belli olmayan ürün satmaya çalıştıkları belirlendi.

 

İnternetten bir yıl önce namaz öğreten seccade alan kişinin telefon numarasını kaydeden firma Kur'an Kurslarına yardım bahanesiyle yeniden ürün satmaya çalışıyor. Konya'da bir kişinin yıllar önce internet üzerinden aldığı namaz seccadesi sonrasında tüketinin telefonuna yeniden ulaşan başka bir firma Konya'daki Kuran Kurslarının adını kullanarak ürün satmaya çalıştığı ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre Konya'da bir tüketiciyi arayan firma yetkilisi daha önceden internet üzerinden namaz öğreten seccade satın aldığı için 'sizin çok hayırsever birisi olduğunuzu öğrendik' diyerek ne olduğu belli olmayan ürün satmaya çalıştı. Vatandaşın daha önceden internet alışverişinde kullandığı tüm bilgilere ulaşan firma yetkilisinin de tüketiciyi kandırması da çok zor olmuyor.

Dini başlıklarla da tüketiciyi kandırmaya yeltenen firma yetkilisi "Merkez Kız Kursu'nda bu akşam hatim ve Mevlid-i Şerif okutularak sizin de geçmişlerinize hediye edilecek" aradığı kişiyi ikna etmeye çalıştığı ikna olduğuna inandığı tüketiciye de 'Bir de hatim ve duasının yer aldığı CD'leri size de göndereceğiz. Kapınıza kadar kadar gelecek ve Kur'an Kursu öğrencilerimize yardım amacıyla 50 lira ödeyeceksiniz' diyerek ne olduğu belli olmayan üründen satmak için kredi kartı ile ödemeyi sağladığı öğrenildi.

Yetkililere seslenen vatandaşlar bu tür dolandırıcıların önüne geçilmesi gerektiğini belirterek bu konuda gerekirse bir kanun düzenlemesi de yapılması gerektiğini kaydetti.

memleket.com.tr