Kuraklık 54 yıllık köprüyü ortaya çıkarttı

Kuraklık 54 yıllık köprüyü ortaya çıkarttı

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, suların çekilmesi sonucu baraj altında kalan 54 yıllık köprü ortaya çıktı

BİLECİK (AA) - Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, suların çekilmesi sonucu baraj altında kalan 54 yıllık köprü ortaya çıktı.

Bozüyük Muhtarlar Derneği Başkanı ve Yeni Dodurga Köyü Muhtarı Mustafa Terle, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yağış azlığı, kuraklık ve sulama nedeniyle baraj sularının çekildiğini bildirdi.

Dodurga barajının yapımına 1974 yılında başlandığını ve ilk defa fazla çekilme yaşandığını anlatan Terle, şöyle konuştu:

"Dodurga beldesi sınırları içerisinde bulunan barajımızın suları, yaşanan yağış azlığı, kuraklık ve sulama nedeniyle aşırı derecede çekildi. Barajdan Eskişehir'e bağlı İnönü ilçesi, Çukurhisar beldesi, Oklubal köyü ile Bozüyük'e bağlı Kandilli, Karaağaç gibi köylerin tarlaları sulanıyor. Bu nedenlerden dolayı barajın suyunda her sene azalma oluyordu ancak bu yıl aşırı bir çekilme oldu. 1960 yılında ulaşımı sağlamak için yapılan köprü, sulardaki çekilme nedeniyle su yüzüne çıktı. Köyümüz sınırları içerisindeki boğazlarda su kalmadı. Her geçen günde çekilme devam ediyor. Sulardaki aşırı çekilme devam ederse, barajdaki balık popülasyonu tehlikeye girebilir."

Dodurga barajını turizme kazandırmak istediklerini dile getiren Terle, "Yetkililer destek verirse, baraj çevresini ağaçlandırma ve turizme kazandırmak istiyoruz. Yine desteklenmesi halinde baraj çevresini, Bilecik Pelitözü göleti çevresi gibi yapabilir, ailelerin rahat bir şekilde vakit geçirebileceği bir alan haline getirebiliriz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı