Kunduz'un Taliban'ın eline geçmesi

Kunduz'un Taliban'ın eline geçmesi

Pakistan Ordusu, Afgan Talibanı'nın Kunduz kentine saldırısında ilişkileri olduğu iddialarını şiddetle reddetti

Pakistan Ordusu, Afgan Talibanı'nın Kunduz kentine saldırısında ilişkileri olduğu iddialarının tamamıyla gerçek dışı olduğunu belirterek bu iddiaları şiddetle reddetti.

Ordu Sözcülüğü'nden yapılan açıklamada, Pakistan'ın Afgan barış sürecine destek verdiği hatırlatılarak, Kunduz saldırısına ilişkin Afgan basınında yer alan birtakım haberlerin gerçeği yansıtmadığı ifade edildi. 

Açıklamada, "Bir Afgan yetkiliye dayandırılarak Kunduz saldırısında Pakistan güvenlik güçlerinin ilişkisinin olduğuna dair yapılan haberler tamamen asılsızdır" ifadesine yer verilerek, şunlar kaydedildi:

 "Pakistan halihazırda Afgan barış sürecini tamamıyla desteklemektedir ve Taliban'ın Kunduz saldırısı kınanmıştır. Buna rağmen bu iddiaların ortaya atılması anlaşılabilir değildir. Pakistan Ordusu bu iddiaları tamamen gerçek dışı olarak nitelendirmekte ve şiddetle reddetmektedir. Bu tür suçlamalar sorumlu davranışlar olmamakla birlikte gerçek tehdit ile başa çıkılması için tekrarlanmaması gerekir."

Afgan Talibanı militanları geçtiğimiz hafta başında ülkenin kuzeyindeki Kunduz kentine yüzlerce militan ile saldırı başlatmış ve kenti ele geçirmişti. Daha sonra ise  Afgan ordusu, ülkede bulunan ABD güçlerinin hava saldırıları ile verdiği destek sonucunda kenti üç günlük çatışmaların ardından geri almıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı