Kumluca'daki orman yangınları

Kumluca'daki orman yangınları

Haziran ayında ilçede çıkan iki orman yangınının ardından başlatılan yardım kampanyasında 281 bin lira toplandı

ANTALYA (AA) - Antalya'nın Kumluca ilçesinde, 24 ve 27 Haziran'da çıkan iki orman yangınının ardından başlatılan kampanyada toplanan 281 bin lira, yangında evleri etkilenen vatandaşlara teslim edildi.

Kumluca'da çıkan orman yangınlarından etkilenen vatandaşlar için Kaymakamlık, Belediye ve sivil toplum örgütlerince başlatılan yardım kampanyası sona erdi.

Kumluca Belediyesinde düzenlenen toplantıda, yardım komitesi üyeleri ile ev ve tarım arazileri yangından etkilenen vatandaşlar bir araya geldi. Toplantıda konuşan Kaymakam Polat Kara, 24 ve 27 Haziran'da ilçede büyük orman yangınları yaşandığını, yangınlardan bazı ev, sera ve tarım arazilerinin de etkilendiğini hatırlattı.

324 kişinin yangından direkt etkilendiğinin tespit edildiğini ifade eden Kara, yangınların toplam zararı ve etkilenen vatandaşların kat sayısı oranına göre devlet tarafından verilecek yardımların en kısa sürede vatandaşlara dağıtılacağını belirtti.

Yangının ardından Kaymakamlık, Belediye ve sivil toplum örgütleri önderliğinde de bir yardım kampanyası başlattıklarına işaret eden Kara, şöyle devam etti:

"Bu kampanyada bugüne kadar 281 bin lira para toplandı. Bu parayı yangında evleri etkilenen ve komitemizin belirlediği gerçek ihtiyaç sahibi 37 vatandaşımıza zararları oranında dağıtacağız. Gerçekten birlik, beraberlik, dayanışma ve yardımlaşma adına Kumluca halkı başta olmak üzere hayırseverlerimiz kampanyamıza destek verdiler. Ben yardımda bulunan tüm hayırseverlerimize, yardım kampanyası boyunca görev alan komite üyelerimize teşekkür ediyorum."

Konuşmanın ardından kampanya kapsamında toplanan para, Kumluca Kaymakamı Kara ve Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya tarafından yangından zarar gören vatandaşlara dağıtıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :