Kumluca'da heyelan olan bölgeye alternatif yol

Kumluca'da heyelan olan bölgeye alternatif yol

Heyelan nedeniyle kullanılmaz durumdaki Antalya-Kumluca yoluna alternatif güzergah açılıyor

ANTALYA (AA) - Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerini Antalya merkeze bağlayan ve heyelan nedeniyle trafiğe kapatılan D 400 karayoluna alternatif güzergah açılacağı bildirildi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, 25 Şubat'ta meydana gelen heyelanda trafiğe kapanan D 400 karayolunda, Karayolları Bölge Müdürlüğü ekiplerinin çalışmasını inceledi.

Heyelanın başladığı noktadan 800-bin metre aşağıda bulunan evlerinin üzerine toprak gelmesinden endişe duyan vatandaşlarla sohbet eden Başkan Çetinkaya, evlerin bulunduğu alanda toprak kaymasının söz konusu olmadığını belirtti.

Evlerin yer aldığı bölgenin zemininin sağlam olduğunu ifade eden Çetinkaya, "Evlerinizin bulunduğu alanlarda herhangi bir çatlama, kırılma veya kayma görünmüyor. Gördüğünüz toprak yığını heyelanın başladığı yerdeki itme gücüyle sürüklenip gelen topraktır. Evlerinizin bu toprak yığınından etkilenmeyeceğini ümit ediyoruz ama sizler tedbirli olun, mal kaybı telafi edilir, can kaybı olmasın." dedi.

Evleri tehdit altında bulunan vatandaşlar ise önemli eşyalarını aldıklarını, jandarmanın oturma izni vermediğini söyledi.

Karayolları Bölge Müdürlüğünce yürütülen, Kumluca-Antalya ulaşımını sağlayan ve heyelan nedeniyle trafiğe kapalı bulunan yola alternatif olacak güzergaha yönelik çalışmayı da inceleyen Başkan Çetinkaya, yolun bir hafta içerisinde ulaşıma açılması için ekiplerin gayret gösterdiğini bildirdi.

Kumluca'dan Antalya'ya ulaşımı sağlayacak alternatif güzergah, Belen Mahallesi kavşağından ayrılarak Yazır Mahallesi içinden mevcut yola paralel şekilde Olimpos kavşağında ana yola bağlanacak. Stabilize ve yer yer asfalt olacak alternatif yolda genişletme ve altyapı çalışması yapılıyor. Çalışmalar tamamlandığında, yola sıcak karışım asfalt dökülecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :