Kümbet Muhammed Mursi Camii açıldı

Kümbet Muhammed Mursi Camii açıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde “Geç Kalma Genç Gel” sloganına uygun açılış gerçekleştirildi.

600 öğrencinin eğitim gördüğü Kümbet Yunus Emre Yatılı Bölge Ortaokulunun yanında, Muş ve Korkut İlçe Müftülüğü ile hayırsever vatandaşların katkısıyla, Kümbet Muhammed Mursi camiinin açılışı yapıldı.

Açılışı Muş Valisi Vedat BÜYÜKERSOY, Garnizon Komutanı, Korkut İlçe Kaymakamı Bekir ABACI, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şehmus YENTÜR, İl Müftüsü Recep UZUN, İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet ARSLAN, Ak Parti İl Başkanı Halis SALTIK, İl Encümenleri, Kurum Amirleri ve çok sayıda davetli ile vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan açılış programında bir konuşma yapan Hayırların Kapısı Derneği (Hayrulbab) Başkanı Veli ELİTAŞ, cami için yapılan bağışlarda başından geçen olayları anlatarak duygulu anlar yaşadı. Hıçkırıklarla yaptığı konuşmasında “Hiç ummadığım zamanda buraya tayin istedim. İnanın hiç aileme ve büyüklerime danışmadan bir anda kendimi Kümbet’te buldum. Şuan Fen Lisesinde okuyan bir öğrencimiz ‘ben hayatım boyunca Cuma namazı kılmadım’ demişti. Yaz döneminde babam beni dükkana bırakıyor, okul döneminde de malumunuz bir yer olmadığı için Cuma namazını kılamadığını söylemişti. Bir okul müdür yardımcısı olarak kendimi mesul hissetmiştim. Başta Kaymakamımız Adnan DALDAL, Belediye Başkanımız Sait ELİTAŞ ile görüştük, İlçe Milli Eğitim Müdürümüzle görüştük ve hepsi destek verdi. Her gittiğim kapıda hiç kimse beni geri çevirmedi. Piriket lazım dedim biri piriket verdi, biri üçyüz biri yediyüz verdi. Başta ilk geldiği günden itibaren her seferince camimizin inşaatını görmeye gelen Sayın Valimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Askeri darbe ile görevinden alınan Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi adına yapılan caminin kurdelesini kesen Vali BÜYÜKERSOY, caminin adının Muhammed Mursi olmasının çok ayrı bir öneminin olduğunu belirterek tüm darbelere karşı olduklarını söyledi.

Demokraside patronun millet olduğunu ifade eden Vali BÜYÜKERSOY, “Caminin adı Muhammed Mursi olması ayrıca çok önemli. Biliyorsunuz Muhammed Mursi seçimle Mısır’da ilk devlet cumhurbaşkanıdır. Ama maalesef darbe ile indirdiler. Biz darbelerin hepsine karşıyız. Demokraside patron millettir. Ama demokrasinin olmadığı yerde patronun kim olduğu belli değildir. Demokrasinin olmadığı yerde bazen Sisi, Başer Esad ya da ölen Kaddafi ya da Saddam gibi adamlar patron olarak çıkıp gelirler. Demokrasiye sahip çıkalım, demokraside patron millet olduğuna göre patron olmaya devam edelim. Zamanı, zemini geldiğinde de sandıkta hür irdememize de kimseyi müdahale etmeyelim. Çünkü hür iradeye müdahale edilen yerde de patron değil orada da başka şeyler, piyonlar ortaya çıkar.” Şeklinde konuştu.

Muş İl Müftüsü Recep Uzun ise,  “Selahaddin Eyyubi, bu coğrafyanın yiğidi ve delikanlısı onun şimdi de her zaman Mısır’da yad ediliyor. Onun adına camiler ve okullar var. Mısırlı yiğidin adı burada bayrak. Selahaddin Eyyubi’nin de ismi Mısır’da bayrak.” dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra açılış kurdelesi kesildi ve katılımcılar camide Cuma namazı kıldı.

dinihaberler.com