Kumanova'daki silahlı çatışma

Kumanova'daki silahlı çatışma

Makedonya'nın Kumanova şehrinde 8 polisin hayatını kaybettiği silahlı çatışmayla ilgili davanın üçüncü duruşması yapıldı- Sanık avukatlarından Asllani, polise teslim olan dört saldırganın, karakolda infaz edildiğini ileri sürdü

ÜSKÜP (AA) - Makedonya'nın kuzeyindeki Kumanova'da sekiz polisin hayatını kaybettiği silahlı çatışmayla ilgili dava Üsküp Yüksek Mahkemesi'nde görülmeye devam edildi.

Savcılığın iddialarını reddederek suçlamaları kabul etmeyen 29 sanık, mahkeme heyetinden söz konusu iddiaların uluslararası kurumlar önünde ispatlanmasını talep etti.

İki sanığın avukatı Mefail Asllani, mahkeme çıkışında yaptığı açıklamada, müvekkillerinden birinin kendisine önemli bir iddiada bulunduğunu belirterek çatışmalarda polise teslim olan dört saldırganın, karakolda infaz edildiğini ileri sürdü. Asllani, bu kişilerin isimlerinin Mirsad Ndrecaj, Valon Kabashi, Samit Kastrioti ve Beg Rizaj olduğunu söyledi.

Sanık avukatlarından Lupco Veselinovski de savcılığın suçlamalarında temel unsurların bulunmadığını ileri sürdü.

Savcılık, Kumanova'daki olaylar nedeniyle sanıkları "terör suçu işlemek" ve "terör eylemlerine katılmak" ile suçluyor. İddianamede ayrıca sanıklardan bazılarının Kumanova'daki olaylardan hemen önce, 21 Nisan 2015 tarihinde Goşince'deki polis karakoluna saldırdıkları ve kendileri için gerekli tüm silah ve mühimmatı buradan çaldıkları iddia ediliyor.

Makedonya polisi, Kumanova'nın Tode Mendol Mahallesi'nde 9 Mayıs 2015 sabahı, silahlı bir grubun bulunduğu bir eve operasyon düzenlemiş, binadakilerin silahla karşılık vermesi üzerine taraflar arasında çatışma çıkmıştı. Çatışma yaklaşık 28 saat sürmüş ve polislerden 8'i hayatını kaybetmiş, 37'si yaralanmıştı. Olayda 10 saldırgan ölmüş, 69 ev zarar görmüş, 100'ün üzerinde aile evini terk etmek zorunda kalmıştı.

Kumanova'daki silahlı çatışma

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :