Kulüplerarası Türkiye Cimnastik Şampiyonası

Kulüplerarası Türkiye Cimnastik Şampiyonası

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkan Vekili Bağcı:"İlerleyen zamanlarda yetiştirdiğimiz oyuncularımızla olimpiyata gitme hedefimiz var"

ANTALYA (AA) - Kulüplerarası Yıldızlar, Gençler ve Büyükler Türkiye Cimnastik Şampiyonası Antalya'da devam ediyor.

Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonanın ikinci gününde gençler ve büyükler kategorilerinde çember, labut, ip ve serbest stillerde sporcular yarıştı. 

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkan Vekili Emre Bağcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonanın ilk etabını Nevşehir'de yaptıklarını hatırlatarak, Antalya'da ikinci etabı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Müsabakalarda sporcuların hem bireysel hem de grup elemelerinde yarıştığını ifade eden Bağcı, şampiyonada İzmir uluslararası Ritmik Cimnastik Turnuvası'na katılacakların belirleneceğini belirtti.

Bağcı, Türkiye genelinde 130 sporcunun katıldığı şampiyonada, gençler kategorisinde 30  sporcunun yarışmasının Türkiye cimnastik tarihinde bir ilk olduğunun altını çizerek, "Gençlerde ritmik cimnastikte 30 tane sporcunun olması bizim için çok büyük bir avantaj. Buradaki amacımız, bu çocukları büyükler kategorisine taşıyarak, performanslarını artırmak. Biliyorsunuz 2014 yılında İzmir'de bir Dünya Şampiyonası organize etmiştik. İlerleyen zamanlarda yetiştirdiğimiz oyuncularımızla olimpiyata gitme hedefimiz var" diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı