Kulüpler R4 Rafting Türkiye Şampiyonası sona erdi

Kulüpler R4 Rafting Türkiye Şampiyonası sona erdi

Büyük erkekler kategorisinde Rize'den Extreme Türk Spor Kulübü birinci, Çaykur Spor Kulübü ikinci, Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü üçüncü oldu

DÜZCE (AA) - Kulüpler R4 Rafting Türkiye Şampiyonası sona erdi. 

Cumayeri ilçesi Dokuz Değirmen köyünde 19 takımdan 95 sporcunun katılımıyla düzenlenen şampiyonada yarışmacılar, 3 kategoride mücadele etti.

Kulüpler R4 Rafting Türkiye Şampiyonasının ilk ayak mücadeleleri sonucunda büyük erkekler kategorisinde Rize'den Extreme Türk Spor Kulübü birinci, Çaykur Spor Kulübü ikinci, Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü üçüncü oldu.

Bayanlarda birinciliği Yeditepe Üniversitesi Spor Kulübü, ikinciliği Ardeşen KYK Spor Kulübü, üçüncülüğü de Düzce Üniversitesi Spor Kulübü elde etti.

Genç erkekler kategorisinde mücadele eden Çaykur Spor Kulübü birinci, Rize Belediyesi U23 Spor Kulübü ikinci, Rize Belediyesi U19 Spor Kulübü ise üçüncü oldu. 

Rafting İl Temsilcisi Şerif Ali Karanfil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şampiyonaya katılanların Düzce'den memnun ayrıldığını belirtti. 

İlk ayağı Düzce'de gerçekleştirilen şampiyonanın ikinci ayağının mayıs ayında Erzurum'da yapılacağını aktaran Karanfil, "Üçüncü ayağı Tunceli'de, dördüncü ve son ayağı da Rize'de Fırtına Vadisi'nde yapılacak. Toplam derecelerden en iyi olanlar milli takıma seçilecek ve daha sonra dünya şampiyonasına katılacaklar" dedi.

-2015 Dünya Rafting Şampiyonası-

Türkiye'nin 2015 Dünya Rafting Şampiyonası'na ev sahipliği için aday ülke olduğuna dikkati çeken Karanfil, Düzce'de yapılan organizasyonun görüntülerini Uluslararası Rafting Federasyonuna gönderdiklerini söyledi.

Dünya şampiyonasının Düzce'de yapılması ihtimalinin yüksek olduğunu ifade eden Karanfil, şunları kaydetti:

Düzce parkurumuz doğal olduğu için en ideal parkurdur. Türkiye Şampiyonasının görüntülerini değerlendirmeleri için Uluslararası Rafting Federasyonuna gönderdik. Suya hiçbir müdahalenin yapılmadığı bu parkurda dünya şampiyonasına ev sahipliği yapacağız."

Karanfil, Türkiye rafting şampiyonalarının ilk ayaklarının artık Düzce'de gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi. 

Kaynak:Haber Kaynağı