Kulüp Lisans ve Mali Fair Play Sistemi'nde ulusal izleme süreci başladı

Kulüp Lisans ve Mali Fair Play Sistemi'nde ulusal izleme süreci başladı

TFF Kulüp Lisans Kurulu 4 kulübe eksikliklerini gidermeleri için talimata göre 30 gün ek süre verdi

İSTANBUL (AA) - UEFA tarafından 2010-2011 sezonunda Kulüp Lisans ve Mali Fair Play kriterleri kapsamına dahil edilen ve Haziran 2011'de uygulanmaya başlayan izleme süreci kriterleri, ilk defa ulusal lisans kapsamına alınarak, bu ay itibariyle uygulanmaya başlandı.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun internet sitesinde yer alan açıklamaya göre,  ulusal izleme süreci; Kulüp Lisans ve Mali Fair Play Talimatı' nın 76/1. maddesi uyarınca TFF Kulüp Lisans Kurulu tarafından yürütülüyor. Süreç; madde 84, futbol kulüplerine vadesi geçmiş borcun bulunmaması ve madde 85, personele veya SGK/vergi dairesine vadesi geçmiş borcun bulunmaması kriterlerini içeriyor.

TFF Kulüp Lisans Kurulu, talimatın 26. ve 76/1. maddeleri uyarınca, bu sezon başında Spor Toto Süper Lig'e çıkan 3 kulüp ve UEFA İzleme Süreci kapsamında incelemeleri devam eden 5 kulüp dışında yer alan, 10 kulüp üzerinde gerekli incelemeleri tamamladı.

Yapılan incelemeler sonucunda TFF Kulüp Lisans Kurulu; 6 kulübün ilgili kriterleri tam ve gerekli şekilde yerine getirdiklerini belirledi ve herhangi bir ceza tayinine yer olmadığına karar verdi.

Kurul ayrıca; 4 kulübe de eksikliklerini gidermeleri için talimata göre 30 gün ek süre verdi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı