Kulu’dan Bayır-Bucak Türkmenlerine yardım

Kulu’dan Bayır-Bucak Türkmenlerine yardım

Konya’nın Kulu ilçesinde eğitim çalışanlarının organizesinde hayırsever vatandaşların katkılarıyla toplanan yardım malzemeleri Suriye’deki Bayır-Bucak Türkmenlerine gönderilecek.

Eğitim çalışanları tarafından okullarda yapılan duyurular sonucu vatandaşlar tarafından toplanan gıda, temizlik ve giyim gibi malzemeleri Suriye’de saldırı altında olan Bayır-Bucak Türkmenlerine gönderilmek üzere toplandı. Kulu 60. Yıl Ortaokulu Kapalı Spor Salonunda toplanan yardımların Bayır-Bucak Türkmenlerine gönderileceğini söyleyen eğitim çalışanları, “Zor günde, zor zamanda iyi niyetli dürüst insanların yardımına yetişmemizin insanlık görevi olduğunu unutmamalıyız. Savaş nedeni ile hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet geride kalanlarına baş sağlığı diliyoruz. Allah yar ve yardımcıları olsun” dedi.

Bayır-Bucak Türkmenleri için yardımların gün geçtikçe daha da artacağını belirten eğitim çalışanları, yardımlarını esirgemeyen kulu halkına, öğrenci ailelerine ve herkese teşekkür etti.

Hayırseverler tarafından toplanan yardım malzemeleri içerisinde, giyecek, battaniye, yorgan, döşek, gıda maddeleri un, bulgur, pirinç, mercimek ve temizlik maddeleri yer alıyor.