Kulu’da İsveç’te yapılacak seçimler istişare edildi

Kulu’da İsveç’te yapılacak seçimler istişare edildi

Kulu ilçesinde Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve oda başkanları 14 Eylül’de İsveç’te yapılacak olan genel ve yerel seçimler için bir araya geldi

Kulu Ziraat Odası Başkanlığı Konferans Salonunda yapılan istişare toplantısına Ziraat Odası Başkanı İsmet Erdoğan ile ilçede bulunan STK’lar, oda başkanları, İsveç’te yaşayan gurbetçiler, vatandaşlar ve davetliler katıldı.

Ziraat Odası Başkanı İsmet Erdoğan, Kululu 40 bin vatandaşın yaşadığı İsveç’te yapılacak olan genel ve yerel seçimlerin 14 Eylül 2014 tarihinde yapılacağını söyledi. Yapılacak olan seçimlerle birlikte oy kullanacak olan Kululuların, demokrasi, insan hakları ve dünya barışına katkı sağlayacağı, Türkiye İsveç ve AB işbirliğinin geliştirilmesine katkı sağlayacağı, göçmen sorunlarının giderilmesi ve sosyal ve ekonomik alanda karar sahibi olacaklarını kaydetti. İsveç’te bulunan tüm Kululu seçmenlerin sandığa giderek oy kullanmalarını isteyen Erdoğan, “Kululuların demokratik hakları olan seçme seçilme görevlerini kullanmalarını, sandığa gitmede yakın çevrelerini yönlendirmelerini, sosyal medyayı kullanmalarını beklemekteyiz. Kulu sivil toplum örgütleri olarak adaylarımıza şimdiden başarılar diliyoruz” diye konuştu.