Kulu’da İstişare Toplantısı

Kulu’da İstişare Toplantısı

Konya'nın Kulu ilçesinde, Kulu Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İsveç’teki Avrupalı Kulular Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ortaklığında istişare toplantısı düzenlendi

Kulu Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği binasındaki toplantıya, Dernek Başkanı Dr. Murat Tütüncü, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hacı Bakırtaş, İsveç’teki Avrupalı Kululular Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Bünyamin Erdal ve dernek üyeleri katıldı.

Dernek Başkanı Dr. Murat Tütüncü, amaçlarının “Başarıya bir adım” projesi kapsamında istişarede bulunarak eğitim gören çocukları bedensel zihinsel ve duygu gelişmesini sağlamak olduğunu söyledi. Öğrencileri üst öğrenime ve sosyal hayata en uygun şekilde hazırlamayı hedeflediklerini kaydeden Tütüncü, "Kulu’da eğitim kalitesinin artırılması stratejisi eylem planımızın bir ayağını 'başarıya bir adım' projesi oluşturmaktadır. Eğitim kalitesini değerlendirilerek, yükseltilmesi avantajını güden bir projedir. Dernek olarak hazırlanan eğitim kalitesinin artırılması stratejisi eylem planını İsveç’teki Avrupalı Kulular Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfıyla ortaklaşa yapma kararı aldık. Başarıya bir adım projesinde de İsveç’te bulunan bu vakfın Kulu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa hareketle Kulu’daki tüm okullarda 8., 11., ve 12. sınıflarda deneme testleri yapılacak. Farklı zamanlarda 8. sınıflarda 3 deneme testi, 11. sınıflarda 5 deneme testi, 12. sınıflarda 5 deneme testi yapılacak" dedi.

Avrupalı Kululular Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Bünyamin Erdal ve İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hacı Bakırtaş da birer konuşma yaparak birlik ve beraberlik içerisinde daha olumlu yardımlaşma yapılacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından Dermek Başkanı Dr. Murat Tütüncü tarafından toplantıya katılanlara plaket takdim edildi.