Kulu Devlet Hastanesi’nde İlkler gerçekleştiriliyor

Kulu Devlet Hastanesi’nde İlkler gerçekleştiriliyor

2017 yılı ortalarında 75 yatak kapasiteli modern binasında sağlık hizmeti sunmaya başlayan Kulu Devlet Hastanesi’nde yeni hizmete açılan birimler ve alımı gerçekleştirilen son model tıbbi cihazlar ile ilçe tarihinde ilk olan operasyonlara devam ediliyor.

Kulu Devlet Hastanesi’nde yeni hizmete açılan birimler ve alımı gerçekleştirilen son model tıbbi cihazlar ile ilçe tarihinde ilk olan operasyonlara devam ediliyor.  Farklı branşlarda 23 uzman doktor ile sağlık hizmeti sunulan hastanede ilk defa girişimsel radyoloji ile Karaciğer Kist Hidatik tedavisi uygulanırken yine hastane tarihinde bir ilk olan Laporoskopik Kolesistektomi (Kapalı Safra Kesesi ) ameliyatı da başarı ile gerçekleştirildi. İlçe geneli ve çevre yerleşim bölgelerinden hastaneye gelen vatandaşların tedavilerinin yapılmasına olanak sağlayacak olan yeniliklerin önemine vurgu yapan Hastane Başhekimi Uz. Dr. Mustafa Önder Gönen, hastanenin beş yıldızlı otel konforunda sağlık hizmeti sunduğunu söyledi. Kulu İlçe nüfusunun özellikle yaz aylarında neredeyse üç kat arttığını hatırlatan Başhekim Gönen, “Hastanemizde böylesine ciddi tıbbi müdahalelerin yapılabilmesi hayati önem arz etmektedir. Hastanemizdeki yeniliklerle birlikte Kulu’lu vatandaşlarımızın bu tür operasyonlar için büyük hastanelere ve ilçe dışına gitmelerine gerek kalmamıştır” diyerek hastanenin gelişmesi ve yenilenmesi adına hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan İl Sağlık Müdürlüğü’ne teşekkür etti.

SAVUR: SON DERECE MUTLUYUZ

Girişimsel Radyoloji ile karaciğer kist hidatik tedavisini Kulu tarihinde ilk kez uygulama başarısını gösteren Radyoloj Uzmanı Dr. Adem Savur da yaptığı açıklamada Kist Hidatik rahatsızlığının ülkemizde sık görülen paraziter bir hastalık olduğunun altını çizdi. Kistin rüptür ve yayılım riskinden dolayı ivedilikle tedavi edilmesi gerektiğinin önemine değinen Savur, “Hastanemizde ultrason eşliğinde iğne ve kataterler aracılığıyla açık ameliyata gerek kalmadan ilk defa nonvasküler kist hidatik boşaltılması işlemini başarıyla gerçekleştirdiğimiz için son derece mutluyuz. Yaklaşık 30-45 dakika süren işlem açık ameliyata göre daha az komplikasyon oranı ve daha kısa hastanede yatış süresi gerektirdiğinden dolayı girişimsel yöntemle kist tedavisini öncelikli yöntem olarak hastanemizde uygulamaya devam edeceğiz” dedi.

BANDIRALI: ARTIK, DÜNYADA VE ÜLKEMİZDE LAPAROSKOPİK YÖNTEM TERCİH EDİLMEKTEDİR

Gerçekleştirilen Laparaskopik Kolesistektomi ameliyatı ile ilgili bilgi veren Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Osman Bandırmalı’da “Laparoskopik ameliyatların birçok avantajı bulunmaktadır. Laparoskopik yöntemle ameliyat olan hastanın açık yöntem ameliyatına göre daha az ağrısı olmakta ve hastane yatış süresi kısalarak, hasta konforu artmaktadır. Artık, dünyada ve ülkemizde laparoskopik yöntem tercih edilmektedir. Hastanemizde de artık bu tür ameliyatları başarı ile yapabilmekteyiz” şeklinde konuştu.

kulu-devlet-hastanesi’nde-(3).jpg

KOÇ: HASTANEMİZDE İLKLERE İMZA ATIYORLAR

Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç’da Sağlık Bakanlığı tarafından Kulu ilçesine yaptırılan hastanenin son derece modern bir bina olduğunu ve altyapısı bakımından çok çeşitli sağlık hizmetlerini sunabilme şartları taşıdığını söyledi. İl Sağlık Müdürlüğü olarak tüm imkânları kullanarak hastaneyi ve ameliyathaneyi çağın gerektirdiği tıbbi cihazlar ile donattıklarını vurgulayan Prof. Dr. Koç, “Kulu ilçemizde olduğu gibi diğer ilçelerimizde de sunduğumuz sağlık hizmet niteliğini ve çeşitliliğini artırmak için çalışıyoruz. Çok şükür sağlık alanına başta Sayın Bakanımızın ve milletvekillerimizin de verdiği destekle sözlerimizi yerine getirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Artık hastanelerimiz bulundukları ilçelerde tarihe geçiyor ve ilklere imza atıyorlar” diyerek sözlerini tamamladı.