Kültür ve Turizm Bakanı Topçu:

Kültür ve Turizm Bakanı Topçu:

"Siyasi istikrarsızlığın zararı, en çok zararı dar gelirliye, memura, işçiye, emekliye olur. Kısacası vatandaşın tamamına olur"- "(Sancar'ın Nobel Ödülü alması) Nobel sahibi bir bilim adamımız milletiyle gurur duyuyor, onların sayesinde bu noktalara geldi

ANKARA (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, "Siyasi istikrarsızlığın zararı en çok dar gelirliye, memura, işçiye, emekliye olur. Kısacası vatandaşın tamamına olur" dedi.

Topçu, Gölbaşı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü hizmet binasının temel atma töreninde yaptığı konuşmada, içeriden ve dışarıdan desteklenen bir proje neticesinde sandıktan siyasi istikrarsızlık çıktığını söyledi. Siyasi istikrarın önemine vurgu yapan Topçu, "Siyasi istikrarsızlığın zararı en çok dar gelirliye, memura, işçiye, emekliye olur. Kısacası vatandaşın tamamına olur. Tuzu kurulara hiçbir şey olmaz" ifadelerini kullandı.

Topçu, 1 Kasım seçimlerine az bir süre kaldığını anımsatarak, "Bu seçimler inşallah Türkiye Cumhuriyeti devletine ve milletine siyasi istikrar getirir. Çünkü, biz siyasi istikrara kavuşursak, medeniyet coğrafyamızın gözü bizde olduğu için onlar da başını yukarı kaldıracaktır" diye konuştu.

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ise belediyenin fiziki açıdan eksiklerini tamamlamak için çalıştıklarını bildirdi.

Konuşmaların ardından Bakan Topçu ve beraberindekiler butona basarak hizmet binasının temelini attı. Topçu ayrıca, Gölbaşı Belediyesini ziyaret etti, ardından da tekneyle Mogan Gölü’nde gezdi.

Gölbaşı'nın iç turizmde hak ettiği yeri almasını dileyen Topçu, belediyenin bu alanda yapacağı çalışmalara bakanlık olarak destek vereceklerini ifade etti.

- Sancar'ın Nobel Ödülü alması

Kültür ve Turizm Bakanı Topçu, Kazan ilçesine de giderek Muhsin Yazıcıoğlu Parkı'nı ve yeni yapılan belediye binasını gezdi.

Daha sonra Kazan Aile Yaşam Merkezi'nde bugün başlayan 3. Uluslararası Halk Kültürü Sempozyumu’na katılan Topçu, kısa bir selamlama konuşması yaptı.

Salondan çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Topçu, Prof. Dr. Aziz Sancar'ın Nobel Kimya Ödülü'ne layık görülmesi nedeniyle gururlandıklarını söyledi.

Sancar'ın ödülü aldıktan sonra yaptığı konuşmaların da gurur verici olduğunu aktaran Topçu, şöyle devam etti:

"Ben milletimin açtığı okullarda yetiştim, milletim beni yetiştirdi' demesi, şu an birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bir noktada gerçekten her türlü takdirin üzerinde bir sözdür. Nobel sahibi bir bilim adamımız milletiyle gurur duyuyor, onların sayesinde bu noktalara geldiğini söylüyor. İşte bu tip insanlar bu milletin rol modeli olmaya layıktır. O, bu milletin birliğine beraberliğine sahip çıkıyor. Zaten bu millet için en büyük Nobel ödülü onun söylediği sözler."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı