Kültür ve Turizm Bakanı Avcı Hollanda’da

Kültür ve Turizm Bakanı Avcı Hollanda’da

Bakan Avcı:- "Türkiye, inanç turizmi açısından büyük bir potansiyele sahip"

UTRECHT (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Türkiye’nin inanç turizmi açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Avcı, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (BMDTÖ) tarafından Hollanda'nın Utrecht kentinde düzenlenen "Değişen Toplumda Dini Miras Turizmi Nasıl Artırılır?" temalı Dini Miras ve Turizm Konferansı'na katıldı.

Konferansın ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Bakan Avcı, konferansta yaptığı konuşmada inanç turizminin önemine işaret ettiğini ve Türkiye’nin bu bakımdan büyük bir potansiyel taşıdığını dile getirdi.

Türkiye’nin inanç turizminde taşıdığı potansiyele dikkati çeken Avcı, şöyle devam etti:

"Sümela Manastırı'mızı, Kapadokya’yı, Meryem Ana’yı, İstanbul’daki uygulamaları Ankara’daki Hacı Bayram Veli Cami ile Augustus Tapınağı’nın yan yana duruşundaki hikmetten örnekler vererek ve bunları anlatarak hem ülkemizin bu anlamdaki potansiyelini bir kere daha anlatma fırsatını bulabildik hem de bunların asıl arkasında yatan iklimi, zihniyeti yani bizim bu kadar farklı inanışları Anadolu’da barış içinde yaşatma tecrübemizin dayandığı temel ilkelerimizi paylaşma fırsatımız oldu. Bu bakımdan sabahki BMDTÖ’nün düzenlediği konferans bizim açımızdan çok verimli oldu."

Konferansta Türkiye’nin turizm değerlerinden örnekler verdiğini anlatan Avcı, şunları kaydetti:

"Sadece mevcut bugünkü 3 büyük dinle ilgili eserleri veya arkeolojik buluntuları değil aynı zamanda dünya arkeoloji araştırmaları bakımından da çok önemli bir dönüm noktası olacağını düşündüğümüz Göbeklitepe’yi de anlatma fırsatımız oldu, Kapadokya’yı, Sümela’yı, İstanbul’u, Antalya’yı, Efes’i anlatma fırsatımız oldu. Bu bağlamda konuşulduğu zaman Türkiye’nin söyleyeceği çok söz var. Bunları paylaşma fırsatımız oldu."

Bakan Avcı, Hollanda programına ilişkin de bilgi verdi.

Öğleden sonra da hem Hollanda’daki Türk toplumu temsilcileriyle hem de ülkede faaliyet gösteren belli başlı turizm girişimcileriyle bir araya geleceklerini belirten Avcı, "Geleceğiz diyorum çünkü ben yalnız gelmedim. Hollanda Türkiye Dostluk Grubu Başkanı Yozgat Milletvekilimiz Ertuğrul Soysal Bey burada. Aynı zamanda Kapadokya’yı sadece kürsüde yapılan konuşmalarla değil bire bir görüşmelerde de ülkemizin zenginliklerini tanıtma fırsatı bulduğumuz için bu seyahatimizde aynı zamanda Nevşehir Belediye Başkanımız Hasan Ünver Bey de bizimle." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :