Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman:

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman:

"2023 yılında 50 milyon turist, 50 milyar dolar gelir elde etmeyi hedefliyoruz"

ANKARA (AA) - Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, "2023 yılında 50 milyon turist, 50 milyar dolar gelir elde etmeyi hedefliyoruz." dedi.

Yayman, Ankara Kalkınma Ajansı ile Ankara Turistik ve Otelciler ve İşletmeciler Derneğince (ANTOD) bir otelde düzenlenen "Ankara 1. Uluslararası Kongre Turizmi Konferansı"nda yaptığı konuşmada, kongre turizminin geliştirilmesi için çalışmaların artırılması gerektiğini söyledi.

Türkiye'de turizm pazarı hakkında yeni stratejiler oluşturduklarına işaret eden Yayman, şunları söyledi:

"2016'yı lütfen gözünüzün önünde canlandırın. Hain darbe girişimi, alçak FETÖ'cü kalkışmada Türkiye bir kriz yaşadı. Türkiye, Dünya Turizm Örgütünün de takdirini kazanan, hepimizin gözünün önünde olan muhteşem bir geri dönüş yaptı. Türkiye'ye 2017'de 32 milyon insan geldi ve 25 milyar dolar gelir elde edildi. Sadece Antalya'ya 12 milyon turist geldi. Yeter mi, yetmez. Bizim büyük hedeflerimiz var. 2023 yılında 50 milyon turist, 50 milyar dolar gelir elde etmeyi hedefliyoruz."

- "Kongre turizmi ile büyük kazançlar elde edilmektedir"

ANTOD Başkanı Savaş Çolakoğlu ise kongre turizminin sosyal, kültürel ve ekonomik etkilerinden dolayı önemli bir turizm hareketi olduğuna söyledi.

Çolakoğlu, ulusal ve uluslararası alanda yılda yaklaşık 50 bin toplantı yapıldığını,, kongre turizminden daha çok gelişmiş ülkelerin pay aldığını kaydetti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :