Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman:

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yayman:

"Yeni sistemle birlikte artık koalisyonlar dönemi kapanacak. Etkili, verimli ve hızlı bir yönetim anlayışı hakim olacak"- "CHP, 1950'den beri zaten tek başına hiç iktidara gelememiş. Belki bu sistemde iktidara gelebilir"

KÜTAHYA (AA) - Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, "Yeni sistemle birlikte artık koalisyonlar dönemi kapanacak. Etkili, verimli ve hızlı bir yönetim anlayışı hakim olacak." dedi.

Yayman, Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) ile Kütahya Genç İşadamları Derneğinin (KÜGİAD) Hazer Dinari Kültür Merkezi'nde düzenlediği "Cumhurbaşkanlığı Sistemi" konferansında, "Hayır" kampanyasını yürüten muhalefetin yanlış bir yol izlediğini söyledi.

"Hayır kampanyası yürüten muhalefetin yalan rüzgarı üzerine kampanya yürüttüğünü" ifade eden Yayman, "Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Onların hayırı yalan üstüne bina etmeleri, doğru bilinen yanlışlar üzerine bina etmeleri sadece kendilerini kandırmalarına yol açacak. 16 Nisan akşamında inşallah Türkiye en güzel kararını vermiş olacak." dedi.

Yayman, 16 Nisan'daki referandumun basit bir evet-hayır kampanyası olmadığını vurgulayarak, "Biz ülkemizin geleceğini oylayacağız. Çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği için biz bu sistemi değiştireceğiz. Bunun Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti ile sizle, bizle ilişkisi yok. Bunun memleketimizin geleceğiyle ilişkisi var. 'Erdoğan bu sistemi kendisi için istiyor' diyorlar. Be ey gafil; Allah sana hidayet versin, Allah sana akıl versin. Erdoğan'ın girdiği 5 genel seçim, 3 yerel seçim, 2 referandum ve 1 cumhurbaşkanlığı seçimi var. Kazanan ve 15 yılın sonunda yüzde 52 oy alan bir devlet adamıdır. Dünya tarihi bunu yazdı. Türkiye'de siyaseti değiştirdi. Böyle bir devlet adamının başkanlığa, yarı başkanlığa, cumhurbaşkanlığına ihtiyacı yok ama Türkiye'nin Tayyip Erdoğan'dan sonra yeniden güçlü hükümetlere ihtiyacı var." diye konuştu.

- "Ceberut devlet değil, garson devlet olacak"

Geçmişten bugüne merkez sağdaki tüm liderlerin bu sistemi istediğine belirten Yayman, "Yeni sistemle birlikte artık koalisyonlar dönemi kapanacak. Etkili verimli ve hızlı bir yönetim anlayışı hakim olacak. Ceberut devlet değil, garson devlet olacak. Gelecekte siz ne emrediyorsanız devlet onu yapacak." ifadelerini kullandı.

Anayasa değişikliğiyle karar alabilen ve bu kararı hayata geçirebilen hükümetlerin geleceğini anlatan Yayman, "Türkiye'de AK Parti gelene kadar koalisyonların olduğu ve pazarlıkların yaşandığı kötü bir yönetim vardı. Eğer 1950'de yakaladığı kalkınma hızını günümüze kadar devam ettirseydi Türkiye şimdi dünyanın en önemli güçlerden birisi haline gelecekti. Biz şunu istiyoruz. Kim gelirse gelsin güçlü bir yönetim istiyoruz." açıklamasında bulundu.

- "CHP belki bu sistemde iktidara gelebilir"

"Erdoğan giderse ne olacak?" diye kampanyalar da yürütüldüğünü aktaran Yayman, şunları kaydetti:

"Millet kimi istiyorsa o gelecek. Millet nasılsa öyle idare edilecek. Bu milletin tarihiyle, diniyle, değerleriyle, diliyle ve kendisiyle barışmayan kimseye iktidar kapısı yok. Yüzde 51 oy alabilmesi için bu milletle mutlaka barışacak. CHP, 1950'den beri zaten tek başına hiç iktidara gelememiş. Belki bu sistemde iktidara gelebilir. Yeni sistemin kapı kapı dolaşılıp anlatılması gerekiyor. Büyük Türkiye hayalimizi anlatmamız lazım. Çünkü biz ülkemizi ve milletimizi seviyoruz. Biz mazlumların sığınağı olan, mazlumların son kalesi olan Türkiye ayakta kalsın istiyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :