Kültür Buluşmaları’nda şiir ziyafeti

Kültür Buluşmaları’nda şiir ziyafeti

Konya Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği 'Kültür Sanat Buluşmaları’na Şair ve Akademisyen Prof. Dr. Nurullah Genç ile İbrahim Sadri konuk oldu

Kültür Sanat Buluşmaları ile Konya’nın sosyal hayatına katkı sağlama gayretinde olan Konya Büyükşehir Belediyesi, yazdığı şiirlerle gönüllere dokunan Prof. Dr. Nurullah Genç ile şiiri sevdiren adam olarak bilinen İbrahim Sadri’yi bir araya getirdi.

ŞİİR DÜETİ MEST ETTİ

Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve büyük ilgi gören “Kırkikindi de Yağmur” adlı programda şiirlerinin yazılış hatıralarını anlatan Akademisyen ve Şair Prof. Dr. Nurullah Genç, “İnsan kalbinin yeryüzünün en büyük tahtı olduğuna inanırım. Ünvanımız, şanımız şöhretimiz veya paramız olabilir ama insanların kalbine taht kurmayı başarabilirsek öldükten sonra bile bizi kimse o tahttan indiremez kolay kolay. Yunus Emre’nin de dediği gibi ‘istersen var bin hacca hepsinden iyice bir gönle girmektir” diye konuştu. Nurullah Genç tarafından kaleme alınan şiirlerin bestelenmiş hallerinin de seslendirildiği programdaki Nurullah Genç ve İbrahim Sadri’nin “Yağmur” adlı şiirin düeti ise salonda bulunanları mest etti.

Haber Merkezi

resim635.jpg

kultur-bulusmalari’nda--(3).jpg

kultur-bulusmalari’nda--(4).jpg