Kulluk, 62 günü anlattı

Kulluk, 62 günü anlattı

Atiker Konyaspor Kulüp Başkanı Hilmi Kulluk ve İkinci Başkan Selçuk Aksoy, kulüple ilgili açıklamalrda bulundu.

 

 

Hilmi Kulluk göreve başladıkları andan itibaren geçen 62 gün içinde birçok sorunu kulübün gündeminden çıkardıklarını hatırlatarak bu süreçte neler yapıldığını  şöyle anlattı: “Biz göreve geleli 62 gün oldu bu sürede ne yaptık? Kulübe geldiğimizde kulübümüzün iki tane davası vardı. Bir tanesi eski çıkan bir personelimiz, bir tanesi de bir hocamızla ilgili. Şu anda Konyasporun adli bir davası bulunmuyor. Karşılıklı olarak anlaşıldı ve ödenmesi gereken paralar ödendi. Stadın bakımını ele aldık, localardaki yaklaşık 900 koltuğu yeniledik. Burada Sayın Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan’ın valimiz ve emniyet müdürümüzün ikazlarıyla riyaset locası yaptık. Devlet büyüklerini, A protokolü bundan sonra riyaset locasında ağırlayacağız. Buraya harcanan bedel kulübümüzden çıkmamıştır. Tüm harcamalar yönetimdeki arkadaşlar ve benim tarafımdan karşılanmıştır. A Takım otobüsümüzün kurumsal kimlikle giydirilmesi bu maçın ardından yenilenecek. 

KONYASPOR A.Ş’Yİ DEĞERLİ BİR ŞİRKET HALİNE GETİRMEK İSTİYORUZ

Öte yandan 2005 yılında Konyaspor A.Ş. kurulmuş ama 13 yıldır in aktif olarak duruyormuş. A.Ş’nin üstünde eski bir otobüs vardı ve yaklaşık 20 bin TL’nin üzerinde borcu bulunuyordu. Bu araç 30 yıllıktı bunu hurdaya ayırarak borçtan kurtulduk dolayısıyla A.Ş.’nin borçlarını kapattık ve bu kuruluşu aktif hale geçirdik. Şu anda A.Ş. iki tane store mağazamızı işletiyor. Bu gelirler A.Ş.’ye kalacak. Ve bundan sonra Konyaspor’un tüm satın almaları A.Ş. üzerinden olacak. Bizim hedefimiz A.Ş.’yi lig bitinceye kadar 15-18 trilyon arası ciro yaptırıp bunu değerli bir şirket haline getirmek istiyoruz. İlerde bu şirket üzerinden reklamlar, loca satışları ve bazı kulüplerde olduğu gibi belki futbol tarafını da bağlayabiliriz. Ama bunu zamanla tartışarak yapıyoruz. Ben bilirim yaparım değil, doğrusu ne artısı eksisi ne bütün bunları detaylı olarak düşünüyoruz.

10 BİN KOMBİNEYİ GEÇTİK

Hummel ile anlaşmamız bitmişti. Biz de  uluslararası bir marka olan Nike ile anlaştık. Konya’ya daha uygun olduğunu düşündük. Yanı sıra bu dönemde kombine ve bilet fiyatları ayarlandı. Bunların üstünde çok kafa yorduk. 10 bin kombineyi şu anda geçtik.

ATİKER AİLESİNİN DESTEĞİ ÇOK BÜYÜKTÜR

Sponsorluk anlamında Konyaspor’un ana en büyük sponsoru Atiker Ailesidir. Atiker Ailesinin verdiği destek çok büyüktür bu kulübe. Ömer Bey eksik olmasın bu yıl da devam ettiriyor sözleşmemiz gereği sponsorluklarla hiçbir sıkıntımız yok. Tahir Bey ile de anlaştık onunla bir sıkıntımız yok. Bir diğer sponsorumuz Medaş-Mepaş onlarla dün görüştük, anlaşmayı herhalde bu hafta veya gelecek hafta imzalarız. Türk Hava Yollarına gelince sayın Ahmet Sorgun ve Ziya Altunyaldız vekillerimiz ile görüştük onlar da yardımcı oldular kendilerine teşekkür ediyoruz. Büyük bir ihtimalle haftaya onlarla da imzalarız. Bu arada iki tane belediyeden hibe şekliyle gelen otobüsler vardı. Onların giydirilmesi ve bakımı  yapıldı ve altyapımıza kazandırıldı. Bir tane uzun yol aracını Çiçek Turizm’den tahsis ettik giydirmesi Okay Tınkır bey tarafından yaptırıldı. Spor akademilerimizin yeri değişti, oradaki personelimize takviyeler yapıldı. Geçen sene 400 öğrencimiz vardı şu anda yaklaşık 700 öğrencimiz var.

 STADYUM İSMİ SPONSORLUĞU İÇİN RAKAMLAR BEKLENTİMİZİN ALTINDA KALDI

 Stat ismine gelince çalışmamızı ulusal bir firmayla yaptık ama bana göre eder bir fiyatı yakalayamadık. Eğer sizin de bir öngörünün varsa hiç gocunmayız gider görüşürüz ama eder fiyatı ne bunun tespitinde bize gelen rakamlar beklentimizin altında kaldı. Statta zaten en büyük destekçimiz Konya Büyükşehir Belediyesi. Neden derseniz? Birçok konuda önemli hizmetler alıyoruz. Böylelikle büyükşehir belediyemiz bize en büyük yatırımı yapıyor zaten. Büyükşehir’e de gittiğimizde şu rakamı elde edebiliriz bu projeyi yaparsak diyebilmemiz lazım. Onu da şu ana kadar bize veren bir firma olmadı. Allah hepimizin yardımcısı olsun. İnşallah kazasız belasız sakatlık olmadan bir sezon geçiririz.” Spor Servisi

 

AKSOY: GÖNDERDİĞİMİZ FUTBOLCULARIN

MALİYETLERİ KADAR TRANSFER YAPTIK.

Yeni sezon ve takımla ilgili görüşlerini açıklayan İkinci Başkan Selçuk Aksoy ise şu değerlendirmelerde bulundu: “Yeni sezonun Konyaspor’umuza hayırlı olmasını dileyerek konuşmama başlıyorum. İki gün sonra sezonun ilk maçına çıkacağız. 8 Haziran’da yeni yönetim olarak göreve geldik. O günden beri kulüple ilgili birçok konuda ciddi çalışmalar yaptık hali hazırda da bu çalışmalar devam ediyor. Sağ olsun başkanımızın öncülüğünde birçok konuyu halletmekle beraber biz de üzerimize düşen takım tarafında transfer ve hoca konusunda Rıza Çalımbay ile anlaştıktan sonra transfer politikamıza göre bildiğiniz üzere belli noktalara transferlerimiz oldu. Takımımız Bolu kampından sonra Hollanda’da çalışmalarına devam etti. Kamplar ciddi ölçüde verimli geçti. Transferlerin yanı sıra geçen sene sakatlığı olan Traore sakatlığı geçmiş bir şekilde takıma dönmesi, Filipovic’in bir ay içerisinde takıma kazandırılacak olması bizim için en sevindirici gelişmelerden. Umarım yeni transferlerimizde kısa sürede takıma uyum ve katkı sağlarlar. İnşallah yeni sezonda da umduğumuz gibi güzel bir sezon geçiririz. Allah yardımcımız olsun diyorum.

MALİ YAPIDAN KOPMAMAK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ

Tabi ülkenin şartlarını biliyorsunuz kulüplerin borç yükü ciddi derecede artıyor. O yüzden transferde en çok dikkat ettiğimiz şey bütçeyi fazla aşmamak. Şu ana kadar transfer komitesiyle dengeli götürdük olayı. Gönderdiğimiz futbolcuların maliyetleri kadar transfer yaptık. Sözleşmelerin çoğu Euro bazında olduğu için önümüzdeki yıllara daha büyük borçlarla girmemek için biz ek gelirleri sağlamak ve bu mali yapıdan kopmamak için mücadele ediyoruz.  Bununla beraber başarıyı sağlamak zorundayız, önceliğimiz bu.

MEHDİ’DEN GELEN PARAYI ETO’O’YA VERMEDİK

Eto’o konusunda Mehdi’den gelen para Eto’o’nun parasına bir kere hiç yaklaşmıyor. Biz geldiğimizde hem takım dengesi açısından hem mali açıdan göndermeyi aslında düşünüyorduk. Bunun bir süreç alacağı belliydi. Sonuçta bunu da iyi yönetmek gerekiyor mali açıdan. Onun için biz Eto’o ile konuştuğumuzda da kendisine vermiş olduğumuz rakam aslında onun hak ettiği rakam sözleşmesine göre. Şimdi o da profesyonel olarak düşündü ve bu tarihe kadar bekledi. Ben de zaten Eto’o’nun gitmeyeceğini söylemiştim. Mehdi’den gelen parayla Eto’o’nun parasının kesinlikle bir kıyası yok.