Kuduz görülen köyde üç işletme karantinaya alındı

Kuduz görülen köyde üç işletme karantinaya alındı

Amasya'nın Hamamözü ilçesinde kuduz hastalığı görülen Alan köyünde üç büyükbaş hayvan işletmesi karantinaya alındı

AMASYA (AA) - Hamamözü ilçesinde kuduz hastalığı görülen Alan köyünde üç büyükbaş hayvan işletmesi karantinaya alındı.

Hamamözü Kaymakamı Kadir Güntepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Alan köyünde bir büyükbaş hayvan işletmesinde kuduz hastalığı görüldüğünü, iki işletmede ise kuduz belirtilerine rastlandığını söyledi.

Hastalığın kontrolü için kuduz hastalığı ve kuduz şüphesi bulunan işletmeleri Kuduz Hastalığından Korunma ve Kuduz Hastalığı ile Mücadele Yönetmeliği çerçevesinde müşahede altına aldıklarını belirten Güntepe, "Bu yönetmeliğe göre alınan kararla ikinci bir emre kadar bu köye hayvan giriş ve çıkışı yasaklanmıştır. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğümüzün kontrolü dahilinde işlemler devam ediyor. Hayvancılıkla geçinen bir köy olduğu için konuyla ilgili çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Kurban Bayramı öncesi vatandaşları mağdur etmek istemediklerini vurgulayan Güntepe, şunları kaydetti:

"Veteriner arkadaşlarımızın kontrolünde bazı otlak alanlarını daralttık. Kuduz tespit ettiğimiz ve şüphesi bulunan üç işletmedeki hayvanların süt ve et ürünlerinin tüketimi yasaklanıp, bu işletmeler karantinaya alındı. Diğer yerlerde herhangi bir karantina söz konusu değil. İlçemizde bu konuyla ilgili kuduz hastalığı belirtisi gösteren bir vatandaşımız yok ancak biz özellikle bu üç işletmede hayvanlarla yakın temasta bulunan köylülerimizi önleyici tedbir olarak aşılattık. Vatandaşlarımız, Kurban Bayramı öncesi resmi kanallar hariç hiçbir bilgiye itibar etmesin."

Kaynak:Haber Kaynağı