Kudüs'te Sinagoga Saldırı: 4 İsrailli Öldürüldü

Kudüs'te Sinagoga Saldırı: 4 İsrailli Öldürüldü

Kudüs'te bir sinagoga satır ve bıçaklarla düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 4 İsrailli hayatını kaybetti. Saldırıyı düzenleyen 2 Filistinli de ölü ele geçirildi.

Kudüs'te bir sinagoga satır ve bıçaklarla düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 6 kişi öldü. İlk bilgilere göre Filistinli olduğu belirtilen iki saldırgan satır ve bıçaklarla Har Nof semtindeki sinagoga geldi. Saldırıda 4 İsrailli can verirken biri ağır olmak üzere 9 kişi de yaralandı. Olay yerine gelen polis iki saldırganı ölü olarak ele geçirdi.

POLİS SÖZCÜSÜ: OLAY TERÖR SALDIRISI

İsrail polis sözcüsü Micky Rosenfeld, olayın bir terör saldırısı olarak değerlendirildiğini söyledi. İsrail medyasında yer alan haberlere göre saldırıda tabanca da kullanıldı.

kudus-te-sinagoga-saldiri-4-israilli-ile-2-6697307_5582_m.jpg

FİLİSTİNLİ ŞOFÖRÜN ASILI HALDE BULUNMASI GERGİNLİĞE YOL AÇMIŞTI

Kudüs'te dün bir Filistinlinin şoförlüğünü yaptığı otobüste asılmış halde bulunması gerginliğe yol açmıştı. Polis, intihar ihtimali üzerinde dururken, ailesi olayın aşırı sağcı Yahudiler tarafından düzenlenmiş bir cinayet olduğunu savunuyor.

kudus-te-sinagoga-saldiri-5-olu-6697307_5195_m.jpg

NETANYAHU'NUN SÖZLERİ TANSİYONU YÜKSELTMİŞTİ

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun Kudüs'teki Mescid-i Aksa'nın da içinde bulunduğu Harem-üş-Şerif bölgesindeki politikalarının devam edeceği ve "Kudüs'ün ebedi başkentleri" olduğu şeklindeki sözleri tansiyonu yükseltmişti. Filistin özerk yönetimi lideri Mahmud Abbas şiddetten İsrail hükümetinin sorumlu tutmuş, "Filistin halkına, kutsal mekanlarına ve Müslümanlara savaş açılmıştır" ifadelerini kullanmıştı. Artan gerginlik "üçüncü intifada" tartışmasını gündeme getirmişti.

haberler.com