Kudüs için Hep Birlikte Programı

Kudüs için Hep Birlikte Programı

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş: (2)- "Eğer ilk terör örgütleri ortaya çıktığında bunlar önlenebilse ve onların yapmış olduğu işgal faaliyetlerine son verilebilseydi, bugün Ortadoğu'nun böylesine çivisi çıkmış olmayacaktı. Filistin'de haksız yere öldürülen

İSTANBUL (AA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Eğer ilk terör örgütleri ortaya çıktığında bunlar önlenebilse ve onların yapmış olduğu işgal faaliyetlerine son verilebilseydi, bugün Ortadoğu'nun böylesine çivisi çıkmış olmayacaktı. Filistin'de haksız yere öldürülen ilk çocuğu eğer insanlık kurtarabilseydi, bugün Ortadoğu böyle olmayacaktı. İlk işgal edilen Filistin köyünü dünya kurtarabilse ve uluslararası sistem oranın halkının hakkını, hukukunu koruyabilseydi, bugün dünya böyle bir noktada olmayacaktı." dedi.

Kurtulmuş, Memur-Sen, HAK-İŞ ve Kudüs ile Filistin'i Destekleyen Sendikalar Birliği öncülüğünde düzenlenen Kudüs İçin Hep Birlikte Programında, dünyanın her yerinde, herkesin, Filistin topraklarının İbrahimi dinlerin merkezi olduğunu söylediğini belirtti.

O toprakların yeniden barışın merkezi haline gelmesinin yolunun, Müslümanların ve Hristiyanların yeniden haklarına sahip olmasından, Filistin topraklarının asıl sahiplerinin yeniden ayağa kalkmasından geçtiğini ifade eden Kurtulmuş, Filistin topraklarındaki barışın, dünyanın barışa doğru ilerlemesi manasına geldiğini vurguladı.

Kurtulmuş, bu topraklardaki istikrarın, Ortadoğu ve dünyanın istikrara kavuşmasını sağlayacağını dile getirerek, "Ortadoğu coğrafyasıyla ilgili konuşulan en önemli konulardan biri terör. Ortadoğu ve dünyanın her tarafı terör tehdidi altındadır. Ne yazık ki bir kısmı Müslümanlığın, İslam'ın adını kendi çirkin amaçları için kirleten bir takım terör örgütleri de bu coğrafyada var. Maalesef hayatı çekilmez hale getiriyorlar." diye konuştu.

- "Ortadoğu'daki ilk terör örgütleri, işgalci teröristlerin kurduğu örgütlerdir"

Kurtulmuş, terörle mücadele edebilmek için Ortadoğu’daki terör tarihinin çok iyi bilinmesi gerektiğini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ortadoğu'daki ilk terör örgütleri, hepimizin bildiği gibi işgalci teröristlerin kurduğu terör örgütleridir. Bu terör örgütlerinin Osmanlının henüz oradan çıkmadığı dönemlerde, Filistinlileri topraklarından kovmak, şehirlerinden, köylerinden uzaklaştırmak için nasıl terör faaliyetleri yaptığını, nasıl orada ilk terörü ortaya koyarak, halkları canından bezdirdiğini Filistin tarihini bilen herkes biliyor. Bugün coğrafyamızda eğer DEAŞ benzeri terör örgütler oraya çıktıysa, bu coğrafyada yeniden bu statükoyu oluşturanların ilk terör örgütlerine göz yummasıyla başlayan bir süreç vardır. Eğer ilk terör örgütleri ortaya çıktığında bunlar önlenebilse ve onların yapmış olduğu işgal faaliyetlerine son verilebilseydi, bugün Ortadoğu’nun böylesine çivisi çıkmış olmayacaktı. Filistin’de haksız yere öldürülen ilk çocuğu eğer insanlık kurtarabilseydi, bugün Ortadoğu böyle olmayacaktı. İlk işgal edilen Filistin köyünü dünya kurtarabilse ve uluslararası sistem oranın halkının hakkını, hukukunu koruyabilseydi, bugün dünya böyle bir noktada olmayacaktı. Filistin meselesinin çözümünde aynı zamanda Filistin tarihinin de çözümlemesini yapmak mecburiyetindeyiz."

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "İlk suçu önlemezseniz, ilk haksızlığın önüne geçmezseniz, ondan sonraki bütün haksızlıkların yolunu açıp, bütün haksızlıklara yol vermiş olursunuz." diyerek, konuyla alakalı bir fıkra anlattı.

Filistin ilk işgal edildiğinde tüm dünyanın buna karşı çıkması gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, "Filistin’deki ilk çocuk zulme uğradığında tüm dünya buna karşı çıkacaktı. Şimdi Filistin’deki o zulme karşı çıkmayanların kendi topraklarındaki DEAŞ terörünü önlemekte ne kadar aciz kaldıklarını da görüyoruz. Zulmün önünü bir kez açarsanız, o zalimin rengi ve dini ne olursa olsun, öteki taraftan önünü kapatmaya çalıştığınız başka zalimler ortaya çıkar ve başınıza bela olur." şeklinde konuştu.

Kurtulmuş, bir asır önce Filistin’de işlenmeye başlanan cinayetlere seyirci kalındığı için dünyanın her yerinde birçok haksızlık yaşanmaya devam ettiğini belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

"Bunu önlemenin yolu Filistin’deki bu cinayetleri durdurmaktan geçiyor. Bunu önlemenin yolu, o toprakların esas sahipleri, aziz sahipleri olan Filistinlilerin, özgür Filistin devletinin bayrağı altında yaşamasından geçiyor. Bizlere de karınca kararınca bu uğurda hep beraber bu meseleyi Müslüman toplumların ve İslam devletlerinin bir numaralı meselesi haline getirmek için gayret etmek düşüyor. Canla başla bu mücadeleye devam edeceğiz. Filistin meselesini, akılla, ferasetle, gayretle çözeceğiz. Bu meselenin her bir sayfasını, yaprağını asla unutmayacağız, unutturmayacağız."

- "Tarihin en iftiharlı, en önemli destanı, Filistin destanı"

Kurtulmuş, direniş tarihinin en önemli, en iftiharlı sayfalarına sahip destanın, Filistin destanı olduğunu dile getirdi.

Bunu, en azından bir asırlık geçmiş bir perspektifle ele almadan, bugünü anlamanın mümkün olmadığının ifade eden Kurtulmuş, "Abdulkadir el Hüseyni'yi anlamadan Ahmet Yasin'i anlamak mümkün değildir. Orada verilen mücadeleyi anlamadan bugünkü siyasi mücadeleyi anlamak, Yaser Arafat’ı anlamak mümkün değildir. Hep beraber hem Filistin davasının tüm kahramanlarını yaşatacağız hem de bu davanın mücadelesinin her sayfasını, her gününü ne unutacağız ne de unutturacağız." diye konuştu.

Konuşmasının ardından hediye takdim edilen Kurtulmuş, program anısına oluşturulan panoyu imzaladı.

(bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :