"Kudüs İçin Bir Fikrim Var" yarışmasına başvurular başladı

"Kudüs İçin Bir Fikrim Var" yarışmasına başvurular başladı

Mirasımız Derneği'nce düzenlenen yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler, 26 Mayıs'a kadar başvuruda bulunabilecek

İSTANBUL (AA) - Mirasımız Derneği'nce düzenlenen "Kudüs İçin Bir Fikrim Var-Liselerde Proje Yarışması"na başvurular başladı.

Dernekten yapılan açıklamaya göre yarışma, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, Eğitim Bir-Sen ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ile ortaklaşa düzenleniyor.

Yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler, 26 Mayıs'a kadar başvuruda bulunabilecek.

Türkiye'nin bütün illerinde eğitim gören lise 1. 2. 3. ve 4. sınıf öğrencileri arasında gerçekleşecek yarışmada projeler, eğitim kültür-sanat, sportif faaliyetler ve benzeri sosyal içeriklerden istifade edilerek hazırlanacak.

- Kudüs seyahati ödülü

Dernek tarafınca belirlenen kurulun derecelendireceği öğrencilerden birinciye Kudüs seyahati ve tam altın, ikinciye Kudüs seyahati ve yarım altın, üçüncüye ise Kudüs seyahati ve çeyrek altın takdim edilecek.

Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgiye, derneğin sosyal medya hesapları ve "www.mirasimiz.org.tr" adresinden ulaşılabiliyor.

- "Gençliğin Kudüs bilinciyle yetişmesini amaçlıyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen derneğin tanıtma ve organizasyon sorumlusu İbrahim Ethem Ayaz, yarışmayı, gençliğin Kudüs bilinciyle yetişmesi ve ezberlenmiş cümlelerin dışına çıkarak ortaya farklı bir ürün koymak için düzenlediklerini belirtti.

Ayaz, her sene şiir, resim ve mektup yarışmalarından sonra bu sene yeni bir format getirerek, yarışmanın ismini "Kudüs İçin Bir Fikrim Var-Liselerde Proje Yarışması" olarak belirledikleri bilgisini verdi.

Mescid-i Aksa için yaptırdığı minber ile tarihe adını altın harflerle yazdıran Selçuklu Devleti'nin ünlü atabeylerinden Nureddin Mahmud Zengi'nin ilham kaynağı olduğuna dikkati çeken Ayaz, şunları kaydetti:

"Kudüs, 101 yıldır işgal altında, 1099 yılında da Kudüs esir düşmüştü. O zaman bir yiğit çıktı ve Müslümanları esarete karşı dik durarak harekete geçirmeyi hedefledi. Bunun için de bir minber inşa ettirdi. 'Kudüs işgal altında olsa dahi elbet bir gün özgürlüğüne kavuşacak ve bu minber Mescid-i Aksa'ya yerleştirilecek' dedi. Nureddin Zengi'nin yaptırdığı o minber, Sultan Selahaddin tarafından Mescid-i Aksa'ya yerleştirildi. Şimdi de mirasımız olarak arzuluyoruz ki yeni Nurettin Zengin'ler çıksın ve Kudüs'ün özgürlük ateşini yaptığı eserle muştulasın."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :