Kudret Bülbül aday adayı

Kudret Bülbül aday adayı

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanlığı’ndan istifa eden Kudret Bülbül AK Parti Konya Milletvekili aday adayı oldu.

Aday adaylığı kapsamında Memleket Gazetesi’ni ziyaret eden Bülbül gazetemiz İmtiyaz Sahibi Adem Alemdar, Yazı İşleri Müdürü Ahmet Ünver ve Haber Müdürü M. Ali Elmacı ile görüştü. Siyasi bilgi ve tecrübeleri ışığında önemli konularda analiz yapan Bülbül, Türkiye’nin iç dış mihraplar tarafından kuşatıldığını söyledi. Erken seçim kararının alınmasını tam zamanında olduğunu da değerlendiren Bülbül, “Türkiye son yıllarda hızlı büyümesin sürdüren ülkelerin başında yer aldı. Fakat bunu dünya pazarına hakim olan ülkeler kabullenemediler. Bunun için Türkiye üzerinde büyük oyunlar oynamaya başladılar. Bu oyunların en büyüğü olan 15 Temmuz hain darbe girişimiydi ve bu girişimi Cumhurbaşkanımız Erdoğan önderliğinde milletimizin feraseti ile engellendi. Bundan sonraki süreçte de Türkiye hızlı büyümesini sürdürdü. Artık Cumhurbaşkanlığı sistemine geçilmesinin zamanı gelmişti ve erken seçim kararı alınması doğru görüldü” dedi.

MİLLET İÇİN BENDE VARIM

Aday adaylığı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Kudret Bülbül, 24 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde aday adayı olmanın gururunu yaşadığını söyledi. Millet ve ülkenin geleceği için ‘Bende varı’ diyen Bülbül, “Konya ve ülkemiz adına güzel işler yapacağıma inanıyorum. Bunun için milletin partisi olan AK Parti’den aday adayı olmanın gururunu yaşıyorum. Gelecekte ülkemizi daha güzel yerlerde görmek ve bu çalışmalara katkım için aday adayı oldum” şeklinde konuştu.

Ziyaretten memnuniyet duyduklarını söyleyen Adem Alemdar Kudret Bülbül’e aday adaylığının hayırlı olmasını dileyerek, çalışmalarında başarılar diledi.

PROF. DR. KUDRET BÜLBÜL KİMDİR?

197Ö'de Konya'da doğdu. Evli ve üç çocuk babasıdır. İngilizce ve Osmanlıca Bilmektedir.

İlk, orta ve lise tahsilini Konya'da tamamladı. 1991'de İstanbul Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. Yüksek Lisansını, yine bu üniversitede, doktorasını Ankara Ü. SBF'nde, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında yaptı. Akademik amaçlı bir yıl İngiltere'de, iki yıl ABD'de bulundu.

YAPTIĞI GÖREVLER

2010'da Başbakanlık Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığımda müsteşar yardımcılığı görevine getirildi. Bu kurumda 4 yıla yakın Müsteşar yardımcısı ve Müsteşar vekili olarak görev yaptı. Daha sonra Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) görevine getirildi ve 3 yıla yakın bu görevi yürüttü. Kısa bir dönem Başbakanlık Müşavirliği görevinde bulundu. Değişik dönemlerde Kırıkkale, Ankara, Kansas Üniversitelerinde görev ifa eden Bülbül, son olarak Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi  SBF Dekanlığı görevini yürütmekteydi.

ULUSLARARASI BİRİKİM

Bürokratik görevleri ve akademik ilgisi gereği, Avrupa'dan Amerika'ya. Orta Asya Ülkelerinden Afrika'ya pek çok ülkede, uluslararası programlara katıldı. Pek çok ülkede Türkiye'de yükselen demokrasi ve özgürlükler çıtası, Yurt dışında Türkiye diasporasının güçlendirilmesi, soydaş ve akraba topluluklar ile kaybolan ilişkilerin yeniden tesisi, ülkemizde eğitim gören uluslararası öğrenciler üzerinden bölge ve dünya barışına destek olunması, yurt dışındaki gençlerimizin daha iyi yetişmesine yönelik çok sayıda program ve proje yürüttü. Yürütülen çalışmalara katkılar sundu

SİVİL TOPLUM BİRİKİMİ

Öğrencilik ve mesleki yaşamı boyunca, medeniyetimizin bir vakıf medeniyeti olduğu bilinciyle, İlim Yayma, Milli Gençlik Vakfı, Ensar Vakfı, Cihannüma, Bozkırlılar Vakfı, ADAM, SETA gibi çok sayıda sivil toplum örgütleri ve düşünce kuruluşlarında yer aldı. Yurtdışındaki, özellikle Avrupa'daki Türk sivil toplum örgütlerinin çalışmalarına katkı verdi.

YAYINLAR

Bülbül'ün yayınlanmış 10'dan fazla kitabı, çok sayıda akademik makalesi, farklı ülkelerde yapılmış yüzlerce konuşması bulunmaktadır. AK Parti döneminde atılan adımları içeren "Sessiz Devrim, Türkiye'nin Demokratik Değişim ve Dönüşüm Envanteri" çalışmasının komisyon başkanlığını yaptı. Bu çalışma 8 dilde yayınlandı. Türk ve özellikle Batı'daki Müslüman gençlik için yazdığı "Küresel Çağda Nasıl Bir Gençlik" kitabı 5, baskıya hazırlanmaktadır.  Referandumdan önce yazdığı "Etkin, İstikrarlı, Güçlü Bir Türkiye İçin Cumhurbaşkanlığı Sistemi" kitabı AK Parti tarafından teşkilatlara dağıtıldı. Başkanlık sistemine katkı sunmak amacıyla kaleme aldığı "Bürokrasiname, Yeni Sistem, Yeni Bürokrasi, Sorunlar, Tespitler, Öneriler" kitabı geçen ay yayınlandı. Bülbül, Türkiye'ye yapılan eleştirilere yanıt vermek, Türkiye perspektifinden küresel olayları yorumlamak amacıyla son olarak TRT/TSR için haftalık programlar yapmaktaydı.  Aynı amaçla TRT için yazdığı haftalık makaleler, başta önde gelen küresel diller olmak üzere, 34 dile çevrilmekteydi. Şükrü Çevik-Memleket