Küçükçekmece'deki cinayet davası

Küçükçekmece'deki cinayet davası

Kendisinden ayrılmak isteyen kız arkadaşını öldürdüğü iddia edilen Abdullah Melih Barış'ın yargılanmasına devam edildi

İSTANBUL (AA) - Küçükçekmece'de kız arkadaşı Nurcan Arslan'ı öldürdüğü iddia edilen Abdullah Melih Barış'ın yargılanmasına devam edildi.

Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Abdullah Melih Barış ile tarafların avukatları katıldı.

Cumhuriyet savcısı Sinan Coşar, duruşmada, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

Mütalaada, sanık Abdullah Melih Barış'ın, aralarında arkadaşlık bulunan maktul Nurcan Arslan'ın kendisinden ayrılmak istemesi üzerine ikna etmek amacıyla yaşadığı Tokat'tan İstanbul'a geldiği, maktul Nurcan Arslan'ı ikna edemediği takdirde yanında getirdiği ruhsatsız silahla öldürmeyi planladığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Suç tarihi olan 30 Ocak 2016 saat 11.00'de Halkalı Atakent Mahallesinde sanık ile maktulün tartıştıkları, maktulün sanığa 'girmek istemiyorum' dediği, sanığın ise, ''lütfen sadece konuşacağız. yemek yer çıkarız.' diyerek maktulün siteye girmesi hususunda ısrar ettiği, maktulün 'hayır girmek istemiyorum' diyerek geri dönmek istediği, bu şekilde maktulü ikna edemeyen sanığın, önceden planladığı üzere belinde bulunan ruhsatsız tabancasıyla maktule ateş etmeye başladığı, daha sonra polisi arayarak, birini yaraladığını ve teslim olacağını bildirdiği ve gözaltına alındığı, maktulün ateşli silah yaralanmasına bağlı olarak hayatını kaybettiği böylece sanık Abdullah Melih Barış'ın, 'tasarlayarak kasten öldürme' ve 6136 sayılı suçlara muhalefet suçları gereği cezalandırılması talep olunur."

Mütalaada, sanık için ağırlaştırılmış müebbet ve 1 yıldan 3 yıla kadar da hapis cezası istendi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Sultan Koçyiğit, mütalaayı kabul ettiklerini belirterek, "Sanığın tasarlayarak, kasten öldürme suçundan cezalandırılmasını talep ediyoruz. Ayrıca her ne kadar sanık haksız tahrik hükümlerinden yararlanmak amacıyla bazı iddialarda bulunsa da bu iddialar tanık beyanı ile çürütülmüştür. Kadın cinayeti olan tüm olaylarda bu şekilde iddialar ortaya atılmaktadır. Sanık hakkında haksız tahrik hükümlerinin uygulanmamasını talep ediyoruz. Türkiye'deki kadın cinayetlerinin nitelik ve nicelik bakımından yoğunluğu dikkate alınarak, sanık hakkında indirim uygulanmamasını talep ederiz." dedi.

Mahkeme heyeti, sanık ve avukatlarının esas hakkındaki savunmalarını sunmaları için sanığın tutukluluk halinin devamına hükmederek, duruşmayı erteledi.

-Maktulün ailesinden basın açıklaması

Duruşma başlamadan önce Nurcan Arslan'ın ailesi ve arkadaşları, Bakırköy Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı.

Nurcan Arslan'ın kardeşi Gülcan Arslan, grup adına yaptığı açıklamada, "Nurcan Arslan, arkadaşlık teklifini kabul etmediği gerekçesiyle evli ve 3 çocuk babası muhtar Abdullah Melih Barış tarafından, 11 kurşun ile sokak ortasında katledildi. 2 yıldır süren davada hiçbir yol katedilemedi." dedi.

- İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Küçükçekmece Halkalı'da 30 Ocak 2016'da Nurcan Arslan'ın silahla öldürüldüğü, sanık Abdullah Melih Barış'ın haber merkezini arayarak bir kadını silahla yaraladığını söylediği ve teslim olduğu anlatılıyor.

Sanık Barış'ın gönül ilişkisi olan ve kendisinden ayrılmak isteyen maktulü ikna edemediği takdirde öldürmeyi planladığı ve silahı bu nedenle yanına aldığı kanaatinin oluştuğu kaydedilen iddianamede, sanığın maktule ateş ettiğini kabul ettiği aktarılıyor.

İddianamede, sanık Abdullah Melih Barış'ın "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :