Küçükçekmece'de terör operasyonu

Küçükçekmece'de terör operasyonu

Cumhuriyet Savcısı Çalışkan ve iki koruma polisinin bulunduğu araca ateş açılmasına ilişkin soruşturma kapsamında aranan terör örgütü DHKP/C üyesi ile polis arasında çatışma çıktı- Kadın terörist çatışmada ölü ele geçirildi

İSTANBUL (AA) - Terör örgütü DHKP/C üyesi bir kadın, Küçükçekmece'de polisle girdiği çatışmada ölü ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, polis ekipleri geçen yıl aralık ayında Cumhuriyet Savcısı Evliya Çalışkan ve iki koruma polisinin bulunduğu araca ateş açılmasına ilişkin soruşturma kapsamında aranan DHKP/C üyesi Sıla A'nın yerini tespit etti.

Küçükçekmece Yeşilova Mahallesi'nde emniyet güçlerinin "teslim ol" çağrısına ateş açarak karşılık veren kadın terörist ile polis arasında çatışma çıktı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlükleri ekiplerince düzenlenen operasyonda, Sıla A. öldürüldü. Daha sonra bölgeye sevk edilen polis ekipleri emniyet şeridi çekerek bölgede güvenlik önlemi aldı.

Olay yeri inceleme çalışmaları sürüyor.

TEM Otoyolu Sultangazi mevkisinde, 7 Aralık 2016'da Cumhuriyet Savcısı Evliya Çalışkan'ın makam aracına ateş açılmıştı. Çalışkan ile araçta bulunan iki koruma polisi saldırıdan yara almadan kurtulmuştu. Saldırıya ilişkin gözaltına alınan 3 şüpheli tutuklanmış, olaya karıştığı belirlenen Sıla A'nın yakalanması için çalışma başlatılmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :