Küçükbezirci'den TYB Konya Şube Erten'e Ziyaret

Küçükbezirci'den TYB Konya Şube Erten'e Ziyaret

Konya Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Seyit Küçükbezirci , son genel kurulda yeniden Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi Başkanlığına seçilen Prof. Dr. Hayri Erten’e tebrik ve hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Sivil toplum kuruluşlarının önemini ve buralardaki makamların menfaat değil fedakarlık ve hizmet makamları olduğunu dile getiren Küçükbezirci 1960 lı yıllardan beri bu alandaki tecrübe ve tanıklıklarından bahsederek  TYB  Konya Şubesi'nin faaliyetlerini kuruluşundan beri dikkatle izlediğini ve çok başarılı bulduğunu söyledi .

 

Hayri Erten ‘in geçmiş dönemde gösterdiği önemli başarıları yeni döneminde de merakla beklediğini dile getiren Seyit Küçükbezirci kardeş derneklerden biri olarak gördüğü Yazarlar Birliği Konya Şubesi'nin şehirdeki  devamlı ve kalıcı kültürel faaliyetlerinden övgü ile söz etti. TYB Konya Şubesi Başkanı Hayri Erten ise geçmiş dönemde Konya Kültür ve Turizm Derneği ve Türkiye Yazarlar Birliği arasında işbirliği içinde gerçekleştirilen kültürel etkinlikleri memnuniyetle anarak ziyaretten dolayı teşekkürlerini ileterek  Başkan Seyit Küçükbezirci’nin Konya’nın kültürel hafızalarından biri olduğunu tecrübelerinden her zaman istifade etmek istediklerini dile getirdi . Daha sonra Yazarlar Birliğinin 2018 faaliyet takviminden söz eden Erten yaklaşan etkinlikleri hakkında bilgi verdi.

Görüşme yeni ortak çalışmalar ve önemli etkinliklerde yürütülebilecek işbirlikleri üzerine fikir alışverişi ile sürdü.  Konya Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Seyit Küçükbezirci günün anısına Selçuklu Sultanı 3. Alaeddin Keykubad’ın Osman Bey’e 1298 Yılında verdiği, aslı Konya Koyunoğlu Müzesinde bulunan UÇ BEYLİĞİ BERATI’nın özel bir levhaya yazılmış tablosunu ve piyasada kalmamış 1958 yılı yayını Konya Türküleri adlı nadir bir eserini Hayri Ertene hediye etti.

kucukbezirciden-tyb-konya-sube-ertene-ziyaret-(2).jpg