"Küçük süt işletmeleri desteklenmeli"

"Küçük süt işletmeleri desteklenmeli"

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkanı Keskin:- "Süt üretimi yapan işletmelerin çoğunluğu aile işletmeleridir, yani ufak işletmelerdir. Devletimizin bu ufak aile işletmelerini desteklemesi lazım. Çünkü bu işletmeler ülkemiz hayvancılığının t

EDİRNE (AA) - Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkanı Tevfik Keskin, süt üreten işletmelerin çoğunluğunun küçük aile işletmeleri olduğunu belirterek, "Süt üretimi yapan işletmelerin çoğunluğu aile işletmeleridir, yani ufak işletmelerdir. Devletimiz bu ufak aile işletmelerini desteklemesi lazım. Çünkü bu işletmeler ülkemiz hayvancılığının temelini oluşturuyor." dedi.

Keskin, ilçedeki bir düğün salonunda yapılan İpsala Süt Üreticileri Birliği Genel Kurul toplantısına katıldı.

Genel kurul öncesi AA muhabirine açıklama yapan Keskin, Ulusal Süt Konyesi'nin açıkladığı referans fiyatının üretici açısından olumlu olduğunu söyledi.

Üreticilerin de açıklanan süt fiyatına riayet etmesi gerektiğini ifade eden Keskin, "Bu fiyatlar uygulanamazsa süt tozu müdahalesi devreye girer. Bu durum da süt üreticileri ve hayvancılığımız açısından kötü olur." diye konuştu.

Keskin, süte yapılan zammın ardından yeme talebin arttığını, bunun üzerine de yem fiyatlarının yükseldiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bu da yanlış bir durum. Ayrıca ülkemizde süt üretimi yapan işletmelerin çoğunluğu aile işletmeleridir, yani ufak işletmelerdir. Devletimizin bu ufak aile işletmelerini desteklemesi lazım. Çünkü bu işletmeler ülkemiz hayvancılığının temelini oluşturuyor. Türkiye'de süt üretimi 20 milyon tondur ama kayıtlı süt 9,5 milyon ton civarındadır. Ülkemizde süt üretimini arttırmalıyız. Ülkemizde daha çok peynir ve yoğurt gibi süt tüketimi süt mamulleri üzerinden yapılmaktadır. Süt içme alışkanlığımız diğer Avrupa ülkelerine göre azdır. Yakın zamanda Ulusal Süt Konseyi ülke genelinde süt içme alışkanlığını geliştirmek adına kampanya başlatacaktır. "

Genel kurulda yapılan seçime tek liste ile giren Mustafa Şen, yeniden başkanlığa seçildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı