"Küçük mucitler" buluşlarını sergiledi

"Küçük mucitler" buluşlarını sergiledi

Kocaeli'de, teknoloji ve tasarım dersindeki çalışmalarını pratik buluşlara çeviren ortaokul öğrencileri, "kıyafetleri katlarken ütüleyen masa", "kurutma ve ütülemeyi aynı anda yapabilen elbise dolabı" ve "ısıtıcılı yastık" gibi özel tasarımlarıyla sergi a

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de, ortaokul öğrencileri, "kıyafetleri katlarken ütüleyen masa", "kurutma ve ütülemeyi aynı anda yapabilen elbise dolabı", "ısıtıcılı yastık gibi" özel tasarımları açtıkları sergiyle tanıttı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla İzmit 50. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu'nda düzenlenen etkinlikte, Okul Müdürü Gökhan Dumrul, günün anlam ve önemine binaen kadın öğretmenlere hediyeler verdi.

Daha sonra katılımcılar, teknoloji ve tasarım öğretmenleri Nurşen Ceylan ve Hanife Akıncı'nın gözetiminde 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin hazırladığı özel tasarımlardan oluşan sergiyi gezdi.

Öğrencilerin, özellikle çalışan annelerin yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla tasarladıkları, "ders çalıştıran robot", "ısıtıcı ve soğutucu özelliği bulunan iç çamaşırı", "şarj etme özelliği bulunan seyahat makyaj çantası", "kurutma ve ütülemeyi aynı anda yapabilen elbise dolabı", "ısıtıcılı yastık", "koltuk kılıfı değiştirici", "portatif topuklu ayakkabı", "kıyafetleri katlarken ütüleyen" gibi projeleri katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

Ayrıca Görsel Sanatlar Öğretmeni Sema Altın'ın öğrencilerinin, "Anadolu'da çalışan, üreten kadınlar" konulu resim sergisi de gezildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :