Küçük kıza sigara içiren şüpheli hakim karşısında

Küçük kıza sigara içiren şüpheli hakim karşısında

Sosyal paylaşım sitesinde yayınladığı görüntülerde 5 yaşındaki kuzenine sigara içirdiği tespit edilen sanık Pelin S, yargılandığı dava kapsamında talimatla ifade verdi

İSTANBUL (AA) - Sosyal paylaşım sitesinde yayınladığı görüntülerde 5 yaşındaki kuzenine sigara içirdiği tespit edilen sanık Pelin S'nin, yargılandığı dava kapsamında talimatla ifadesi alındı.

Gölcük Asliye Ceza Mahkemesi, İstanbul 33. Asliye Ceza Mahkemesi'nin talebi doğrultusunda, Pelin S'nin ifadesini aldı.

Sanık Pelin S, ifadesinde, kuzeninin sosyal paylaşım sitesine sigara içme görüntüsünü kendisinin koyduğunu belirterek, şunları anlattı:

"Sigarayı kuzenime ben vermedim. Babasının tezgahta sigarası vardı. Kuzenim de bu sigarayı alarak bana 'Hadi abla evcilik oynayalım' diyerek, sigarayı aldı. Sigarayı yakarken, çok tatlı olduğu için videoya çektim. Sigarayı ağzına alırken videoyu sonlandırdım ve sigarayı aldım. Suç işleme kastım yoktur. Beraatımı talep ediyorum."

Sanığın talimatla alınan ifadesi, davanın görüldüğü mahkemeye gönderildi.

- İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bir sosyal paylaşım sitesinde sigara içen küçük bir kızın görüntüsünün paylaşılması üzerine resen soruşturma başlatmıştı.

Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, 16 Mart'ta, sanık Pelin S'nin sigara içirdiği 2011 doğumlu mağdur Y.E'nin videosunu sosyal paylaşım sitesinde yayınladığı belirtiliyor.

İddianamede, savunmasında suçunu kabul eden sanığın "Sağlık için tehlike oluşturabilecek maddeleri çocuklara temin etme" suçundan altı aydan bir yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :